Velo
 

JNICE VELO wint met 5-3 van 2da Smashing

JNICE VELO wint met 5-3 van 2da Smashing

Afgelopen zaterdag 23 september speelde VELO 1 uit in Wijchen tegen 2dA Smashing 1. Door blessures en internationale competities kwam VELO met een auto vol invallers naar Wijchen, een super kans voor talenten uit de eerste divisie! En ze hebben hun kans gepakt, want JNICE VELO kwam thuis met een mooie 5-3 winst!

In de herendubbel speelden Mees Janssen en Jim Middelburg tegen Timo Poos en Teun Goosen. Met een goed spel in de eerste set wonnen ze die met 21-13 en kwamen ze op een 1-0 voorsprong. De tweede set was spannender, en ging aardig gelijk op, desondanks ging die ook naar de kant van velo met een winst van 21-19. Een leuk weetje over deze wedstrijd is dat invaller Mees Janssen hier zijn eerste punt heeft gemaakt voor VELO in de eredivisie.
Tegelijkertijd met de herendubbel werd de damesdubbel gespeeld op de andere baan. VELO’ers Milou Lugters en Myke Halkema namen het op tegen Maureen Zewald en Katinka Moers van Smashing. Myke en Milou waren on fire, en wonnen gemakkelijk in 2 sets met 21-10 en 21-6.

Hierna waren de singelaars aan de beurt.
Invaller Dennis Eversdijk nam het op tegen Yannic Smeets. Dennis speelt in VELO 2 en laat de laatste tijd een goed niveau zien in de trainingen. Hij begon heel zenuwachtig en stond al vroeg in de eerste set op achterstand. Dennis kwam wel beter in de wedstrijd, heeft geknokt voor wat hij waard was, maar kon helaas niet de winst naar zich toeslepen.
Op de andere baan maakte Manon Middendorp haar debuut in de eredivisie. Ze speelde tegen Leonie Rovers, het zusje van onze eigen Dion Rovers, die door een blessure niet kon uitkomen voor VELO 1. Manon begon goed, en stond een hele tijd voor in de eerste set. Leonie ging beter spelen en pakte zo toch nog de eerste set met 21-19. Ook in de tweede set speelde Manon goede rally’s, maar verloor helaas met 13-21.
Het jonge talent Mats Duwel speelde tegen Teun Gootzen. Mats is maar 17 jaar en woont nu in Denemarken, waar hij fulltime meetraint bij het Centre of Excellence. Vorige weekend had hij een goede winst binnengehaald en ook deze week was hij weer in goede vorm. Hij won knap in twee sets met 21-14 en 21-16.
Als laatste singel speelde Veda Diemel tegen Maureen Zewald. Helaas kwam Veda niet goed in de wedstrijd, door zenuwen en veel eigen fouten verloor ze in twee sets (14-21 en 16-21) van Maureen.

Als laatste waren de mixen aan de beurt! Milou en Jim speelden een spannende eerste set, maar wisten hem toch naar zich toe te trekken en wonnen in de verlenging met 23-21. De tweede set ging veel beter en ging met 21-9 naar de kant van VELO; het vierde punt van de avond was binnengehaald! Myke en Dennis konden hierdoor de winst voor VELO naar zich toe trekken, door te winnen van Timo en Leonie. Na een sterke eerste set, en een gespannen tweede set,  wisten Myke en Dennis hun vertrouwen terug te krijgen en wonnen ze uiteindelijk de derde set met 21-14. VELO wint met 5-3 in Wijchen!

Dit is al de tweede opeenvolgende winst partij van het eerste team uit Wateringen, waardoor zij met 11 punten tweede staan in de Eredivisie. Volgende week staat een zware wedstrijd voor de boeg. Om 15:00uur spelen ze tegen BC Duinwijck 1 in DEGIRO-hal in Haarlem, waar ze al het VELO publiek kunnen gebruiken!LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!