Velo
 

Van Zundert VELO naar finale na zenuwslopende ontknoping

Van Zundert VELO naar finale na zenuwslopende ontknoping

Zaterdag 27 januari vond een zenuwslopende ontknoping van de Badminton Eredivisie plaats waarin er nog 3 teams streden om de eerste plek om rechtstreeks in de finale te belanden. AviAir Almere en Van Zundert VELO stonden gelijk op de eerste plaats, slechts 1 punt boven DKC BC. Van Zundert VELO mocht tegen DKC BC aantreden terwijl AviAir Almere het opnam tegen FZ Forza Amersfoort.

De herendubbel van Jim en Alex tegen Thomas en Joran werd een mooie overwinning voor VELO met spannende en spectaculaire rally’s. De dames Myke en Imke hadden het op de baan ernaast een stuk zwaarder tegen Alyssa en Marlies. Hoewel de dames van VELO goed van start gingen en de eerste set wisten te pakken, vochten de dames van DKC goed terug zodat er een derde game aan te pas moest komen. Na een zenuwslopende derde game konden Imke en Myke na winst met 21-19 toch opgelucht adem halen.

Rowan mocht het opnemen tegen Joran. Rowan knokte hard voor zijn punten, toch wist Joran hem goed onder druk te houden en pakte hij in twee sets het eerste punt voor DKC.  Alex was ondertussen bezig om het 3e punt voor VELO binnen te slaan. De eerste set wist hij overtuigend te winnen, maar Michiel gaf zich uiteraard niet zomaar gewonnen. Na een voorsprong van Michiel in de tweede set kwam Alex langzaamaan weer dichterbij. Na opnieuw veel lange en spannende rally’s wist Alex gelukkig een derde set te voorkomen. Hij zorgde in de verlenging voor een 3-1 tussenstand voor Velo.

Lisa was ondertussen begonnen aan haar singel tegen Alyssa. Na een sterke eerste set en eerste helft van de tweede set verloor Lisa een aantal onnodige punten op rij. Alyssa kwam daardoor even terug in de wedstrijd, maar dit was niet genoeg om er een derde set uit te slepen en zodoende werd het 4-1 voor VELO. Imke vocht op de baan ernaast voor wat ze waard was tegen Marlies. Beide dames pakten een set, waardoor er weer een beslissende set aan te pas moest komen. Marlies nam meteen een flinke voorsprong, maar Imke was niet van plan om de wedstrijd weg te geven. Imke kwam knap terug tot 15-15 waarna Marlies opnieuw een voorsprong nam en uiteindelijk het tweede punt voor DKC binnen tikte.

Myke en Jim gingen voortvarend in hun mix tegen Thomas en Daisy. In twee overtuigende sets wisten ze dan ook van hen te winnen. Met een 5-2 voorsprong en nog één mix te gaan, komt er het bericht binnen dat Amersfoort 3-2 voor staat. VELO moest in ieder geval 1 punt meer halen dan AviAir Almere om rechtstreeks naar de finale te gaan. Met de laatste mix had VELO het dus nog in eigen hand, maar Ewout en Lisa wisten ondanks een goede partij niet te winnen van Michiel en Veerle. Gelukkig komt dan het verlossende bericht binnen dat het bij de andere wedstrijd 4-4 is geworden, waardoor Van Zundert VELO na deze 5-3 overwinning op DKC, als eerste eindigt in de kampioenpoule en zich dus rechtstreeks plaatst voor de finale op 11 maart!!!!

Supporters, onwijs bedankt voor jullie steun!! Het heeft ons zeker geholpen op weg naar de finale! Vergeet niet allemaal 11 maart in je agenda te noteren!!LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!