Velo
 

Voorbeschouwing badminton eredivisie: Le Credit Sportif VELO

Voorbeschouwing badminton eredivisie: Le Credit Sportif VELO

Na het prachtige seizoen 2016-2017 met het behalen van het kampioenschap als hoogtepunt, staat het nieuwe competitieseizoen alweer voor de deur. Met een nieuwe hoofdsponsor en dus ook een nieuwe naam, zal Le Credit Sportif VELO met ook een vernieuwd team aantreden in de Carlton Eredivisie. Het team bestaat uit kopman Jim Middelburg, Alex Vlaar, Rowan Scheurkogel, Ewout Beukers, Myke Halkema, Dorien Lups, Mireille van Daal en talent Marleen Kuipers. Ditmaal zal Ciraar Slaats fungeren als tweede man, want ras VELO’er Rikkert Suijkerland is de hoofdcoach van het eerste team.

In het seizoen 2016-2017 werd voor de twaalfde maal het landskampioenschap behaald door in de finale rivaal DKC te verslaan met 5-2. Daarnaast werd de Carlton GT Cup voor de tweede maal achter elkaar binnengehaald door het eerste team van Le Credit Sportif VELO.
Het seizoen 2017-2018 wordt afgetrapt in Almere tijdens de kick-off waarop aansluitend wordt gespeeld tegen BC Victoria. De spelers zullen zoals altijd hun best doen om fraaie prestaties neer te zetten. De concurrentie heeft echter niet stilgezeten, met name AviAir Almere en BC Duinwijck zullen er alles aan doen om de landstitel af te pakken van Le Credit Sportif VELO.

Een lange tijd was onduidelijk of Jim Middelburg zich zou voegen bij het team. Maar het is inmiddels duidelijk geworden, Jim heeft aangegeven het hele seizoen beschikbaar te zijn. Dat zal binnenkort met een handtekening ook bekrachtigd worden. Hij zal als dragende kracht zoals gewoonlijk zijn teamgenoten en het publiek weer op sleeptouw nemen en mooie dingen laten zien.
Alex Vlaar, die bewijst in beslissende wedstrijden boven zichzelf uit te kunnen stijgen, zal ook weer aanwezig zijn. Alex heeft inmiddels meer ervaring in de bagage, meer trainingsuren in de benen en is gretig als altijd. Rowan Scheurkogel verdiende met zijn goede spel een overwinning in de finale, wat een mooie bekroning had kunnen zijn voor zijn debuutjaar bij VELO. In zijn tweede seizoen zal hij proberen resultaat te koppelen aan mooi spel. Ewout Beukers maakte afgelopen seizoen zijn debuut als vaste speler en zal dit seizoen proberen veel op te steken, hard te werken en punten te halen.
Een vertrouwd gezicht en onlosmakelijk verbonden aan VELO, is natuurlijk Myke Halkema. De dubbel- en mixspecialist is niet meer weg te denken bij VELO en daarom is ze er ook dit seizoen weer bij om de punten binnen te smashen! Door het vertrek van Imke van der Aar en Lisa Malaihollo’s besluit om te stoppen heeft VELO nieuwe spelers moeten zoeken. Zij zijn gevonden in de personen Dorien Lups en Mireille van Daal. Dorien Lups komt over van BC Duinwijck en wil zich bij VELO verder door ontwikkelen. Dorien is een echte teamspeler, blijft altijd rustig en zal haar steentje bij willen dragen aan het team. Terug van weggeweest is Mireille van Daal, ze heeft eerder in het seizoen 2011-2012 voor VELO gespeeld in de eerste divisie. Na omzwervingen via BV Victoria en BV Van Zijderveld, is ze terug bij VELO om versterking te bieden in de singels. Talent Marleen Kuipers maakt haar debuut als vast teamlid, zij zal vooral moeten proberen veel op te steken en optimaal gebruik te maken van de speelminuten.

Het competitieseizoen begint voor Le Credit Sportif VELO op 9 september 2017 in sportcomplex de Raggers, daar wordt de kick-off van het competitieseizoen 2017-2018 georganiseerd door AviAir Almere. VELO zal het die dag dus opnemen tegen BC Victoria. De eerste thuiswedstrijd is 16 september 2017.

Het succes van het team in voorgaande rondes is onder andere toe te schrijven aan de ontzettende trouwe steun van het betrokken VELO-publiek. Daarom bij dezen alvast de oproep om ook dit seizoen massaal achter de spelers te staan om het beste in hen naar boven te halen.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!