Velo
 

Vierde plek eindpositie voor Le Credit Sportif VELO

Vierde plek eindpositie voor Le Credit Sportif VELO

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van de kampioenspoule op het programma. Het eerste team van Le Credit Sportif VELO zou een 7-1 winst moeten behalen om door te gaan naar de play-offs. Een lastige klus en daarom gingen we ook niet met dat doel de wedstrijd in, maar met het idee voor onszelf lekkere potten te spelen.

Jim Middelburg en Alex Vlaar moesten dit proberen te doen tegen Mark Caljouw en Michiel Kruijt. De heren van VELO speelden goede rally’s, maar waren niet opgewassen tegen de krachtige aanval en soepele verdediging van het Haagsche duo.

Op de andere baan ging het Dorien Lups en Myke Halkema beter af, die door snel en aanvallend spel de dubbel in twee sets naar hun toetrokken.

Rowan Scheurkogel had in zijn singel een erg sterke tegenstander in Mark Caljouw. Hoewel het Rowan zijn naam eer zou aandoen heeft Mark toch echt een kogel van een smash, wat Rowan maar niet kon weren, waardoor Mark gemakkelijk in twee sets won. Ook Alex Vlaar mocht aan de bak tegen coach/speler Dennis van Daalen de Jel. Alex begon scherp en nam in de eerste set een comfortabele voorsprong. Dennis kwam nog wel goed terug, maar Alex wist de set toch binnen te slepen. Daarna ging de partij gelijk op, met mooie rally’s en sterk netspel van beide heren. Helaas voor Alex won Dennis de derde set nipt met 22-20.
Marleen Kuipers kwam niet lekker in haar spel tegen Demi Brehler. Door te blijven knokken bleef ze nog wel bij, maar moest haar meerdere erkennen in Demi. Daarentegen speelde Dorien Lups wederom een sterke singel met veel variatie waar Marlies Baan geen antwoord op wist. De tweede set was nog spannend maar Dorien won deze netjes met 21-18.

Jim en Myke mochten proberen revanche te nemen in hun gemengddubbel tegen Michiel en Daisy, maar speelden geen goede partij en kwamen niet in de buurt van winst. Ewout en Marleen speelden daarentegen een erg goede wedstrijd maar bleven steeds een paar puntjes achterstaan tegen Thomas en Marlies, waardoor ze in twee set verloren.

Dit resulteerde in een 6-2 nederlaag voor het team uit Wateringen. Hiermee is het competitieseizoen teleurstellend ten einde gekomen. Na de afgelopen twee jaar kampioen te zijn geworden is een vierde plek al met al een wat mindere prestatie, maar dat hoort er nou eenmaal bij. Nu alles laten inwerken, evalueren en opladen voor de Cup in het voorjaar.

Namens de spelers, coaches en begeleiding willen we alle vrijwilligers en supporters bedanken voor hun hulp, steun en aanmoedigen!

Volgende week 2-3-4 februari staat het NK op de planning, waaraan het overgrote deel van het team meedoet. Hier kunt u genieten van topbadminton en alle support voor onze spelers is natuurlijk weer welkom!

Hier wat mooie beelden.

https://www.youtube.com/watch?v=aimX24YobWw&feature=youtu.beLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!