Velo
 

Van Zundert VELO voor 12e keer landskampioen

Van Zundert VELO voor 12e keer landskampioen

Van Zundert VELO is er gisterenmiddag in geslaagd voor de 12e maal landskampioen te worden. Het lange wachten en voorbereiden, nadat bekend was dat ze in de finale stonden, werd rijkelijk beloond met de 5-2 overwinning op regiogenoot BC DKC. Na een volle middag, die begon met veel rook, lawaai en een opgetogen zaal, bleek de Westlandse ploeg de sterkste. De zege smaakt zoet. Een derby als deze winnen is heerlijk. VELO prolongeert haar titel, Lisa Khoeblal-Mailahollo sluit haar competitie carrière af als kampioen en Ciraar Slaats ziet als sportcoach van het jaar bij de Westlandse sportprijzen dit nog eens extra beloond met de hoofdprijs.

De wedstrijd tussen VELO en DKC was er een om van te smullen. Die barstte meteen al bij de dubbels los. De koppels van VELO wonnen de 1e game pas na verlenging. Bij Myke Halkema en Imke van der Aar was de ban toen gebroken, zij wonnen de 2e met 21-12 tegen Marlies Baan en Alyssa Tirtosentono. Daar was de 1-0.

De VELO heren Jim Middelburg en Alex Vlaar kregen echter daarna sterk tegenstand van Joran Kweekel en Thomas Wijers. Er was een 3e game nodig (21-15) om de 2-0 voorsprong op het bord te krijgen. Hoe sterk de tegenstand was, bleek later wel uit het feit dat er nog 5 3-setters gespeeld zouden worden.

Imke won in de DE knap na achterstand via 20-22, 22-20 en uiteindelijk 21-15 van Marlies, zij maakte 3-0. In de HE die ondertussen ook gespeeld werd tussen Rowan Scheurkogel en Michiel Kruijt, zat Rowan wel heel dicht bij zijn opponent en kreeg vleugels, aangemoedigd door het publiek. Michiel bleek koel en won uiteindelijk toch en zorgde voor het 1e punt voor DKC, nu stond het 3-1 en werd er op 1 baan verder gespeeld.

Alex en Joran vochten de volgende strijd uit. Alex moest behoorlijk wennen in de 1e game die verloren ging omdat Joran goed startte. Alex herpakte zich en won uiteindelijk met 9-21, 21-18 en 21-15, dit was de 4-1.

Lisa speelde tegen Alyssa de laatste enkel partij. Lisa had ruim een week ervoor aangekondigd dat zij na deze finale zou stoppen met competitie duels. Na 11 jaar in Team1 van VELO vocht zij haar laatste robbertje in de eredivisie uit. Jeugd won het van de routinier, Alyssa wist keurig de partij te pakken met 19-21, 21-18 en 21-16. Dat was even slikken bij de stand 4-2, spanning kwam terug.

Myke en Jim mochten proberen vroegtijdig het slotakkoord van de wedstrijd te slaan tegen Michiel en Veerle Wijers. Dat ging niet vanzelf, DKC won nipt de 1e game. Daarna echter 2x 21-14 in het voordeel van VELO. Het stond 5-2, verder spelen was overbodig, rood/groen won van groen/geel. Na het laatste punt barstte het feest van de winnaars met publiek los op de baan.
De spelers en coach konden daarna de fel begeerde beker in ontvangst nemen; het bleef nog lang onrustig.

Op het thuiscomplex van VELO wachtte de spelersgroep een warm onthaal, werd er teruggeblikt, vooruit gekeken en was de stemming bijzonder feestelijk.

Team1 gaat nog spelen voor de nationale beker en als landskampioen ook weer Europa in.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!