Velo
 

Vernieuwd Le Credit Sportif VELO krijgt vorm

Vernieuwd Le Credit Sportif VELO krijgt vorm

Op zondag 15 april 2018, tijdens de finaledag van de Victor Dutch International, heeft Le Credit Sportif VELO de eerste contracten voor het nieuwe seizoen getekend. Myke Halkema, Dorien Lups, Alex Vlaar en Jim Middelburg komen ook in het seizoen 2018/2019 uit voor de Wateringse badmintonvereniging. Daarnaast komt Tamara van der Hoeven over van BV Almere om het eerste team van VELO versterken. Hiermee krijgt het team van Le Credit Sportif VELO langzaam maar zeker vorm.

Na een teleurstellend verlopen seizoen 2017/2018, waarin VELO er niet in is geslaagd de play-offs te halen, is de club er veel aan gelegen komend seizoen weer mee te strijden om de landstitel. Met het vastleggen van deze vijf spelers is een belangrijke stap richting realisatie van deze ambitie gezet.

Cock Diemel, voorzitter van Le Credit Sportif VELO, is blij dat de eerste contracten zijn getekend: ‘Myke, Jim en Alex zijn al jaren van grote waarde voor VELO en Dorien heeft afgelopen seizoen haar potentie laten zien. Het feit dat zij ervoor kiezen om VELO trouw te blijven is geweldig nieuws en past binnen de visie van VELO. We werken graag langdurig samen met spelers, zodat zij zowel op als naast de baan echt onderdeel van de club zijn!  De komst van Tamara is ook geweldig nieuws. Zij is een jonge speelster, maar heeft tegelijkertijd al veel ervaring in de Eredivisie. We zijn er van overtuigd zij zich bij VELO verder kan ontwikkelen en een belangrijke bijdrage kan gaan leveren!’

De 20-jarige Tamara van der Hoeven is de eerste nieuwkomer in het team van VELO. Zij begonnen met badminton bij BV Swish in Krommenie, vervolgens uitgekomen voor Van Zijderveld en de laatste 5 seizoenen voor BV Almere. Tamara is duidelijk over de reden van haar overstap naar VELO: Ik heb de keuze gemaakt naar VELO te komen, omdat ik heel graag landskampioen wil worden. Daarnaast lijkt VELO mij een hechte club met veel gezellige spelers, ook dat maakt dat ik ontzettend uit kijk naar volgend seizoen. Tamara heeft inmiddels ook al kennis gemaakt met de trainingen op VELO: ‘De trainingen zijn heel anders dan bij Almere. Vooral fysiek moet ik aan de bak, maar ik vind het heerlijk om tot het uiterste te gaan.’

De komende weken is er meer nieuws over het eerste team van Le Credit Sportif VELO te verwachten, zowel voor wat betreft het contracteren van een derde heer als over de technische staf. Houd www.velo-badminton.nl in de gaten voor het laatste nieuws.

Foto’s zijn gemaakt door: René Lagerwaard.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!