Velo
 

Vernieuwd Le Credit Sportif VELO kijkt uit naar het nieuwe seizoen

Vernieuwd Le Credit Sportif VELO kijkt uit naar het nieuwe seizoen

Voor het seizoen 2019-2020 heeft Le Credit Sportif VELO maar liefst vijf nieuwe spelers vastgelegd. Milou Lugters, Fredrika Lagerstedt, Simone Hermsen, Russell Muns en Ruben Kweekel komen het team uit Wateringen versterken. Samen met de eerder bekend gemaakte aanstelling van Paul de Graaf als hoofdtrainer krijgt het eerste team hiermee een heel nieuw gezicht. Bekende gezichten zijn er gelukkig ook: Myke Halkema en Jim Middelburg zijn hun club trouw gebleven.

Na het vertrek van Ciraar Slaats en enkele spelers stond VELO voor de uitdaging om een nieuw team samen te stellen wat zich kan mengen in de strijd om de bovenste plekken in de Eredivisie. De technische commissie heeft hier de afgelopen periode hard aan gewerkt en is er uiteindelijk in geslaagd een mooi, nieuw team te formeren.

Russell Muns is geen onbekende bij VELO. In het verleden heeft hij als speler van het eerste team verschillende successen gevierd. Na verschillende buitenlandse avonturen is hij nu terug bij VELO. Ruben Kweekel komt over van het gedegradeerde TFS Barendrecht. Ook Ruben is niet helemaal onbekend bij VELO, aangezien hij in het verleden al regelmatig heeft meegetraind.

Bij de dames zijn er wel drie echt nieuwe gezichten. De 18 jarige Milou Lugters komt over van BC Duinwijck. Zij is jarenlang onderdeel geweest van de nationale selectie en heeft in de jeugd mooie resultaten behaald. Fredrika Lagerstadt komt over van het Limburgse Roosterse. De van oorsprong Zweedse woont en speelt inmiddels enkele jaren in Nederland. Simone Hermsen (23 jaar) maakt ook de overstap van Duinwijck naar VELO. In de eerste divisie is zij afgelopen seizoen ongeslagen geweest in de singel en gaat graag de strijd aan in de eredivisie.

Teammanager Rikkert Suijkerland kijkt uit naar het nieuwe seizoen: “De technische commissie verdient een groot compliment voor het werk dat verzet is. We zijn er in geslaagd jonge, ambitieuze spelers naar VELO te halen. Samen met de ervaren krachten en onze nieuwe hoofdtrainer kijken we uit naar het nieuwe seizoen en gaan we hopelijk bouwen aan nieuwe successen voor VELO”.

Nadat afgelopen weekend het seizoen 2018/2019 is afgesloten met een halve finale plaats in de nationale beker staat nu de zomerperiode voor de deur. Le Credit Sportif VELO start begin augustus met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste wedstrijd staat gepland in het weekend van 7 en 8 september. Zodra het speelschema bekend is wordt dit op de website www.velo-badminton.nl bekend gemaakt.

 LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!