Velo
 

Verdiende overwinning op directe concurrent

Verdiende overwinning op directe concurrent

Na twee verliezen waar meer in had gezeten speelde het team de eerste thuiswedstrijd sinds 27 september 2020. De derby tegen de Haagse buren staat altijd garant voor vurige wedstrijden, maar na de competitiestart was er des te meer reden om nog meer olie op het vuur te gooien.

Een zeer ervaren koppel werd ingezet door Dunlop DKC om het bal mee te openen in de herendubbel. Dennis van Daalen de Jel en Michiel Kruijt namen het op tegen Jim Middelburg en Russell Muns en schoten uit de startblokken. De eerste game werd zeer rap gewonnen door Dunlop DKC, maar gelukkig kon het koppel van VELO Badminton hun rug rechten in de tweede game. Een spannende derde game moest er aan te passen komen om een beslissing te nemen. Een blessure behandeling voor Russell leek een voorbarig einde te voorspellen, temeer omdat er toen tegen een achterstand werd aangekeken. Opgeven bestaat echter niet en punt voor punt werd de achterstand kleiner gemaakt en uiteindelijk zelfs omgezet in een overwinning.

Op de baan ernaast mochten Veda Diemel en Myke Halkema het dit keer samen proberen en zij moesten het eveneens tegen een ervaren koppel opnemen, Marlies Baan en Manon Sibbald. Het werd een gelijk opgaande strijd waarbij het ging om de zenuwen in bedwang te houden en het strijdplan vast te blijven houden. Niet opgeven was het thema van vandaag, want ook de dames moesten een achterstand zien weg te werken. Door op de juiste momenten te scoren en op de juiste momenten de fouten af te dwingen werd ook de damesdubbel gewonnen in het voordeel van VELO Badminton.

Vervolgens moesten Nick Fransman en Hanna Couwenhoven proberen de voorsprong verder te vergroten. De kopman van VELO Badminton leek op een eenvoudige overwinning af te stevenen na een 21-8 winst in de eerste game. Zijn tegenstander, Tom Blinde, zag echter kans om flink wat punten te snoepen en zo werd het toch een strijd in de tweede game. De ervaring, de rust en het inzicht van Nick gaven uiteindelijk de doorslag en zo kon er een derde punt worden bijgeschreven. Ondertussen moest Hanna proberen Manon Sibbald te bestrijden. Het plan was om vooral geduld te bewaren en het spel goed te verdelen. Gedisciplineerd heeft Hanna haar taak volbracht, met goed geconcentreerd spel met versnellingen op het juiste moment haalde Hanna hiermee haar eerste Eredivisie overwinning in het huidige seizoen. Hiermee beloont zij haar harde werken van de afgelopen weken.

Nu was het de taak aan Fredrika Lagerstedt en Dion Rovers om winst te verzekeren voor de Wateringse ploeg. Dit moest gebeuren tegen respectievelijk Marlies Baan en Dennis van Daalen de Jel. De Zweedse singelaar was duidelijk gespannen, gelukkig was het meteen vanaf begin duidelijk dat ze niet met zich liet sollen. Alert reageerde ze op de pogingen van Marlies om het spel naar haar toe te trekken en dwong ze haar eigen spel op. Tegen het einde van de tweede game sloegen de zenuwen toe en leek het nog een spannend einde te worden. Maar gelukkig bleef ze in de wedstrijd geloven en trok ze de wedstrijd in twee games naar haar toe. Dion had een zware taak om de ervaren Dennis te verslaan. Met enorm veel geloof begon Dion erg goed aan de wedstrijd en won hij de eerste game met veel bravoure. De tweede game ging gelijk op en werd er bij tijd en wijle een enorm hoog niveau bereikt. Helaas moest het talent van VELO Badminton buigen en verloor hij de tweede game met dezelfde 17-21 stand als waarmee hij de eerste game won. De ervaren Hagenees nam meer risico en overblufte zo enigszins zijn veel jongere tegenstander, Dion probeerde van alles maar kwam helaas tekort in de derde game.

De wedstrijd werd besloten met twee gemengd dubbels. Ditmaal had VELO Badminton een koppel ingezet die veel meer ervaren waren dan de tegenstanders De talenten van Dunlop DKC kwamen enorm goed in hun spel en konden via een verlenging winst afsnoepen in de tweede game. Ervaring kwam en moest bovendrijven, Jim Middelburg en Myke Halkema versnelden en probeerden een tandje bij te zetten en op die manier lukte het om een 21-11, 24-26 en 21-10 score neer te zetten. Tot slot speelden voor VELO Badminton Ruben Kweekel en Veda Diemel hun partij tegen Michiel Kruijt en Charissa Kuiper. Het goede spel van de afgelopen weken gaven Ruben en Veda zeker een vervolg. Echter kwamen ze helaas tekort om het goede spel van Michiel te omzeilen en werd het hierdoor het tweede verlies voor VELO Badminton van de avond.

Een derby tegen Dunlop DKC is zelden met 6-2 zo overtuigend gewonnen. Een periode waarin het team uitstekend heeft gewerkt is op deze manier beloond met een uitstekend resultaat. Het team moet nu proberen de stijgende lijn door te trekken naar de komende wedstrijden. Er hoeft niet lang gewacht te worden aangezien 2 en 3 oktober er een dubbelweekend staat te wachten tegen het Groningse Amor en BC Amersfoort. Op 2 oktober speelt VELO Badminton om 18.30u in het Sportcentrum RUG tegen Amor GS BC en op 3 oktober wordt er gespeeld om 14.00u in de VELO-hal tegen Decorette BC Amersfoort.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!