Velo
 

VELO maakt valse start 2017

VELO maakt valse start 2017

In eerste instantie zou VELO de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar thuis spelen, echter zou DKC geen hal beschikbaar hebben tijdens het laatste speelweekend en werden de wedstrijden omgedraaid. In de goed gevulde sporthal Zuidhage konden de spelers van VELO geen vuist maken tegen stadgenoot DKC: er werd 6-2 verloren.

Zoals gebruikelijk werd er begonnen met de dubbels. Op de ene baan Myke Halkema/Imke van der Aar tegen Marlies Baan/Alyssa Tirtosentono en op de andere baan Jim Middelburg/Alex Vlaar tegen Joran Kweekel/Thomas Wijers. De dames hadden geen al te zware partij en wonnen met de duidelijke cijfers 21-10 en 21-7. Op de baan ernaast was een ware thriller aan de gang. De eerste set ging in de verlenging naar DKC met 26-24. In de tweede set toonden Jim en Alex waarom ze tot de beste dubbel koppels van Nederland behoren en zij wonnen dan ook met 17-21. De derde game werd net zo spannend als de eerste, maar ging helaas wederom in de verlenging naar DKC: 22-20.

Door het snelle verloop van de dames dubbel kon tegelijkertijd met de herendubbel alvast een single gespeeld worden. Ewout Beukers nam het op tegen Michiel Kruijt. Ewout speelde een goede partij, maar Michiel, die toch al wat langer meedraait op dit niveau, was nog te goed: 21-14 en 21-13 voor DKC. Vervolgens nam Lisa Khoeblal-Malaihollo het op tegen Marlies Baan. De eerste set ging overtuigend naar Lisa met 21-13. In de tweede set leek Lisa de weg even kwijt te zijn: zij verloor met 10-21. Gelukkig wist ze zich te herpakken en ging de derde set wederom overtuigend naar VELO met 21-14. Op de baan ernaast nam Alex Vlaar het op tegen Joran Kweekel. Alex, duidelijk nog aangeslagen door het verlies in de dubbel, speelde geen goede wedstrijd. Joran won twee keer met 21-9. Tussenstand: 3-2 voor DKC. Als laatste single speelde Imke van der Aar tegen Alyssa Tirtosentono. Imke begon goed en het ging gelijk op tot halverwege de eerste set. Daarna kreeg Alyssa vleugels en nam zij snel afstand: 21-15 en 21-12.

VELO zou nu beide gemengd dubbels moeten winnen om het tot een gelijkspel te laten komen. Waar Jim en Myke normaal gesproken oppermachtig zijn (zij hadden nog geen partij verloren), lukte het vandaag allemaal net niet, dit in combinatie met het goede spel van Michiel Kruijt en Veerle Wijers zorgde voor het eerste verlies van dit seizoen: 21-16 en 21-19. Tot slot speelden Ewout en Lisa tegen Thomas Wijers en Daisy Bommeleijn. De eerste set ging naar DKC met 21-16. In de tweede set speelden Ewout en Lisa een stuk beter en wonnen zij met 14-21. In de beslissende game nam DKC echter snel een voorsprong door een paar onnodige fouten van de spelers van VELO. Dit gat bleek niet meer te dichten: 21-13 voor DKC.

Hiermee kwam de eindstand teleurstellend voor VELO op 6-2 voor DKC. Dit betekent dat VELO en DKC nu gelijkstaan in de kampioenspoule. De overige teams spelen een dubbelweekend waardoor het lastig wordt om de balans goed op te maken na dit weekend. Volgende week speelt VELO uit tegen Amersfoort en de spelers zijn er op gebrand om de slechte zaken van dit weekend dan goed te maken.

foto: WOS, Martijn MolenaarLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!