Velo
 

Van Zundert VELO is back on track na overwinning op BV Almere

Van Zundert VELO is back on track na overwinning op BV Almere

Op de tweede dag van het dubbele weekend heeft Van Zundert VELO goede zaken gedaan door thuis met 5-3 te winnen van BV Almere. Ditmaal waren de enkelspelen van cruciaal belang.

Jim en Alex mochten tijdens hun herendubbel weer aan de bak tegen Dave en Adam. Ze kwamen goed uit hun startblokken en wonnen de eerste set vrij duidelijk. Daarna begon Dave steeds beter te spelen en won Almere de tweede set gemakkelijk. De derde set werd een gelijkopgaand schaakspel waarbij Almere helaas voor ons aan het langste eind trok. De damesdubbel was ook een spannende pot met lange rally’s, maar door flink knokken wonnen Imke en Myke de partij in twee close sets. Zoals eerder genoemd waren de enkelspelen cruciaal. Rowan begon aan zijn partij tegen de sterke Aram. In de eerste set was Aram een maatje te groot voor Rowan. In de tweede set had Rowan weer grip op de wedstrijd en won knap de set. Helaas kon Rowan dit in de derde set niet vasthouden en verloor uiteindelijk met 21-11. Op de andere baan kon Lisa haar goede vorm van gisteren doorzetten tegen Manon. Ze knokte zichzelf in twee lange sets naar de overwinning. Daarna mochten Alex en Imke het in hun enkelspel opnemen tegen respectievelijk Leon en Tamara. Alex had in de eerste set moeite met het “fielden” van Leon. Alex viel iets te snel en te veel aan waarbij Leon de shuttle alsmaar terug naar het achterveld stuurde. In de tweede en derde set kon Alex meer de rust bewaren en won uiteindelijk knap deze slooppartij met 21-12 in de derde set. Imke speelde een goede wedstrijd tegen Tamara. Tamara maakte iets te veel fouten aan het net, waar Imke goed gebruik van maakte en won daardoor de partij in twee sets. Jim en Myke speelden hun gemengd dubbel tegen Dave en Gita. Jim en Myke zaten er scherp op en wonnen vrij eenvoudig in twee sets. Ewout en Lisa speelden wederom een goede pot, maar Adam en Ilse waren net een maatje te groot.

Al met al een zeer goede avond: 5-3 winst voor Van Zundert VELO. Namens het team willen we via deze weg nogmaals alle supporters bedanken voor jullie steun! Het wordt zeer gewaardeerd!

Hiermee zijn de play-offs ook officieel behaald door Van Zundert VELO. Zij staan hier gelijk met Almere en DKC staat 1 punt achter. Volgende week wordt bepaald wie plek 1, 2 of 3 gaat pakken. Hier speelt het team uit Wateringen de derby tegen onze Haagsche vrienden om 19.00uur thuis in de VELO-hal. Een heel spannend weekend staat dus voor de boeg waar we weer alle aanmoedigingen bij kunnen gebruiken.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!