Velo
 

VELO Badminton plaatst zich met een maximale score voor de kampioenspoule

VELO Badminton plaatst zich met een maximale score voor de kampioenspoule

Afgelopen zaterdagavond wist het eerste team van VELO zich te plaatsen voor de kampioenspoule van de eredivisie. Het team uit Wateringen won overtuigend met 8-0 van Hoornse BV. Volgende week wordt de laatste wedstrijd van de reguliere fase gespeeld, maar door de dikke uitslag heeft VELO een plek in de kampioenspoule al veilig gesteld.

Duo Jim Middelburg en Russell Muns waren in de herendubbel een maatje te groot voor tegenstanders Dave Veerman en Thomas Sibbald, en wonnen met duidelijke cijfers in twee sets. Op de andere baan begonnen Myke Halkema en Milou Lugters ietwat slordig in hun damesdubbel tegen Jessica Ottenhoff en Mireille van Daal. Echter herpakten de dames zich goed en wonnen de partij uiteindelijk nog redelijk gemakkelijk: 21-17 en 21-10.

Dion Rovers speelde erg geconcentreerd en slim tegen Joey Muns (broer van Russell) en Nick Fransman liet weer eens zien dat hij een over een subliem netspel beschikt, waar tegenstander Thomas geen antwoord op had. Beide mannen wonnen gemakkelijk hun wedstrijd met ruime cijfers. De dames daarentegen hadden beide drie sets nodig om een overwinning eruit te slepen. Hanna Couwenhoven had een hele kluif aan Mireille, maar door tactisch spel en te blijven gaan voor elke bal, sleepte Hanna knap haar damessingel binnen. Fredrika Lagerstedt speelde op de baan ernaast tegen oud-teamgenoot Simone Hermsen. In de eerste set speelde ze geconcentreerd en kon ze het initiatief pakken met haar versnellingen. In de tweede set had ze wat last van concentratieverlies en maakte daardoor te veel fouten. Gelukkig herpakte Fredrika zich in de derde set vanaf het eerste punt en kon ze geconcentreerd en met haar eigen spel de wedstrijd winnend afsluiten.

Coach Franklin Telwin had besloten om de vaste mixkoppels te draaien: Russell en Myke mochten het opnemen tegen Joey en Simone, en Jim en Milou speelden tegen Dave en Jessica. De gebroeders Muns lieten zien dat het talent voor hard vlak spel in de familie zit, maar Russell had hierin de overhand. Daarnaast waren Russell en Myke duidelijk sterker in de servicesituatie en het netspel, waardoor winst nooit in gevaar was. Jim en Milou hadden iets meer moeite met hun tegenstanders. Vooral in de tweede set kwamen ze niet lekker in hun spel, maar mede door wat foutjes van Dave en Jessica trokken Jim en Milou de tweede set met 21-19 naar zich toe.

Dit resulteerde in een mooie 8-0 winst voor het eerste team van VELO Badminton. Coach Franklin Telwin was erg te spreken over zijn team: “Het is de zesde winst op rij, de eerste met een maximale score en daarmee is de kampioenspoule voor het einde van de eerste fase veilig gesteld. Dat is een fantastisch resultaat neergezet door een fantastisch team!”. Volgende week zaterdag 13 november speelt VELO Badminton de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen koploper Drop Shot BC, om 19.00 uur in de VELO-hal. Hier zal worden bepaald op welke plek de Wateringers eindigen en met hoe veel bonuspunten het team de kampioenspoule ingaat.

 

 

 LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!