Velo
 

VELO Badminton pakt 5-3 winst op Dunlop DKC in eerste wedstrijd van de kampioenspoule

VELO Badminton pakt 5-3 winst op Dunlop DKC in eerste wedstrijd van de kampioenspoule

Afgelopen zaterdag mocht het eerste team van VELO Badminton aantreden in hun eerste wedstrijd van de kampioenspoule en wel tegen de Haagse buren van Dunlop DKC. VELO Badminton pakte verdiend de winst met 5-3, maar kon niet geheel tevreden terugkijken op de avond: er had zeker meer ingezeten.

Vaste damesdubbelkoppels Myke Halkema/Milou Lugters en Marlies Baan/Manon Sibbald mochten het spits afbijten. Helaas kwamen Myke en Milou niet in de wedstrijd en verloren dan ook in twee sets van de dames van DKC. Bij het herendubbel hadden Russell Muns en Jim Middelburg drie sets nodig om Gijs Duijs en Michiel Kruijt opzij te zetten. Met slim en afwisselend spel, maakte vooral Russell het verschil in deze partij.

De opvolgende heren singels waren een prooi voor VELO. Nick Fransman had tegen het DKC-talent Andy Buijk een eenvoudige winstpartij met tweemaal 21-10. Dion Rovers speelde een erg solide pot kon de wedstrijd tegen Tom Blinde redelijk gemakkelijk in twee sets naar zich toetrekken. Fredrika Lagerstedt en Hanna Couwenhoven knokten in hun singels voor wat ze waard waren, maar trokken beide in drie sets aan het kortste eind tegen respectievelijk een sterk vechtende Marlies en een rustig blijvende Manon.

Met een 3-3 tussenstand zouden de beslissingen vallen in de gemengddubbels. VELO-routiniers, Jim en Myke, gaven Gijs samen met partner Charissa Kuiper weinig kans om in de wedstrijd te komen en konden de winst gemakkelijk binnenhalen. Door een blessure kon Michiel niet uitkomen in zijn mix met Kiona van der Werf, waardoor Kiona samen met Tom mocht aantreden tegen Russell en Milou. Waar de eerste set nog gemakkelijk naar Russell en Milou ging, moesten de Wateringers een tandje bijzetten om de tweede set te pakken. Na een goede aanvallende reeks in de tweede helft van de tweede set kwamen ze langszij en wonnen met 21-15.

Dit resulteerde in een eindstand van 5-3 voor VELO Badminton. Al met al een redelijk goed begin voor het team van coach Franklin Telwin, maar “een winst met een zuur randje”, aldus Franklin. Deze week zal het team hard moeten werken in de trainingen om van het zure en zoet randje te maken, aangezien een zwaar dubbel weekend op het programma staat. Zaterdag 18-12-2021 om 19:00uur speelt het team uit Wateringen uit in Haarlem tegen het eerste team van BC Duinwijck en zondag 19-12-2021 ontvangen ze Avi Air Almere om 14:00uur in de VELO-hal. Voor deze wedstrijden zullen er, net als afgelopen weekend, livestreams beschikbaar zijn.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!