Velo
 

Van Zundert VELO wint naast landstitel ook nationale beker

13268585 521221178050028 658771508232893253 o

Van Zundert VELO wint naast landstitel ook nationale beker

Zaterdag 21 mei was de finaledag van de Carlton GT Cup in Epe. Acht teams, waaronder landskampioen Van Zundert VELO, streden om de nationale beker. De Wateringers wonnen in de finale van buur BC DKC met 3-1 en namen de nationale beker mee naar huis.

’s Ochtends om 10.00 uur werd de kwartfinale gespeeld tegen BC DKC 2. Na een redelijk eenvoudige 5-0 overwinning stond Van Zundert VELO in de halve finale tegen BC Amersfoort. Dit zou een zwaardere kluif worden. De twee dubbels gingen in twee sets naar Van Zundert VELO, maar de singels waren lastiger. Stijn de Langhe verloor in twee sets van Edwin Ekiring, maar Imke van der Aar speelde een fantastische wedstrijd tegen Alida Chen en won uiteindelijk in drie sets. Dit bracht het derde en winnende punt naar de Wateringers, waardoor de finale een feit was. In de finale stond het tegenover het eerste team van BC DKC. De herendubbel ging tussen Jim Middelburg en Alex Vlaar voor VELO en Michiel Kruijt en Joran Kweekel voor DKC. Na een lange en spannende driesetter wisten Jim en Alex het laatste punt naar zich toe te trekken, waardoor het eerste punt voor Van Zundert VELO binnen was. Lisa Khoeblal-Malaihollo en Myke Halkema speelden de damesdubbel en boekten een wat eenvoudigere overwinning dan de heren. Er was nu nog één punt nodig om de finale en daarmee de nationale beker te winnen. Stijn de Langhe mocht weer de herensingel spelen, ditmaal tegen Mark Caljouw. Mark Caljouw was echter een maatje te groot en Stijn verloor in twee sets. Imke van der Aar speelde opnieuw de damessingel. Marlies Baan speelde de singel voor DKC. De eerste set ging nog met ruime cijfers naar Imke, maar in de tweede set maakte Marlies het Imke moeilijker. In de verlenging ging deze set nog net naar Imke, waardoor het derde en laatste punt binnen was. De finale was gewonnen en de nationale beker mocht mee naar huis!

Na in februari de landstitel gewonnen te hebben, heeft Van Zundert VELO nu ook de beker in huis. De dubbel is nu binnen, maar in juni zullen de Wateringers voor de triple gaan strijden tijdens de Europa Cup in Frankrijk.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!