Velo
 

Van Zundert VELO start goed aan de kampioenspoule

Van Zundert VELO start goed aan de kampioenspoule

Zaterdag heeft Van Zundert Velo de eerste tik uitgedeeld in de kampioenspoule door met 6-2 thuis te winnen van Amersfoort. De mannendubbel van Alex Vlaar en Jim Middelburg zette het eerste punt op het bord door met duidelijke cijfers Vincent de Vries en Luc Maessen aan de kant te zetten 21-10 en 21-11. Niet veel later sloegen Myke Halkema en Imke van der Aar het tweede punt binnen tegen Renske Kwakkenbos en Esther Fleurbaay. Ze maakten het op het einde van de eerste set nog even spannend door de tegenstanders terug te laten komen, maar lieten er in de tweede set geen gras over groeien en wonnen eenvoudig met 21-18 en 21-11.

Aan de singels de lastige taak om deze lijn voort te zetten. Allereerst was het de beurt aan Lisa Khoeblal-Malaihollo tegen Debora Jille en Alex Vlaar tegen Edwin Ekiring. Lisa wist met sterk spel de eerste set met 21-15 te winnen na een close begin. Terwijl Lisa alweer halverwege de tweede set was en tegen een kleine achterstand aankeek, haalde Alex met slopende rallies de enorm spannende eerste set binnen 23-21. Lisa wist vervolgens haar achterstand langzaam maar zeker om te buigen in een voorsprong en gaf die niet meer uit handen en won ook de tweede set binnen, ditmaal met 21-16. Ook de tweede set van de singel van Alex had een zeer hoog niveau en toen hij na een achterstand van 16-13 uiteindelijk de set wist te pakken met 21-18, heeft hij zeker het publiek weer waar voor hun geld gegeven. Dit bracht de tussenstand dus op 4-0 voor de Wateringers. Aan Rowan Scheurkogel en Imke van der Aar om na deze perfecte start ook een goede tweede helft te laten zien tegen respectievelijk Vincent de Vries en Xandra Stelling. Rowan had een valse start en keek bij de 11 tegen een flinke achterstand aan, maar wist zich nog redelijk terug in de set te spelen en verloor deze uiteindelijk met 21-14. De tweede start was het begin weer niet zo goed, maar daarna begon het te lopen bij Rowan en wist hij toch de tweede set te pakken met 21-17. Helaas wist Rowan zijn spel van de tweede set niet voort te zetten en voerde Vincent weer de boventoon en won de derde set met 21-8. Ondertussen was Imke van der Aar ook een zware driesetter aan het spelen. Terwijl ze in de eerste wedstrijd nog vrij kansloos verloor van Xandra, wist Imke dit keer de eerste set te winnen met 21-15, maar verloor ze de tweede na ruime achterstand met 21-17. De derde set werd een ware thriller die pas in de verlenging met 23-21 in het voordeel van Imke werd beslist, waarmee ze dus een mooie revanche wist te behalen. Deze winst bezorgde Velo tevens de overwinning door Velo op 5-1 te brengen.

De beide mixen mochten bepalen of er nog wat extra punten in Wateringen konden blijven. Myke Halkema en Jim Middelburg speelden tegen Edwin Ekiring en Esther Fleurbaay en lieten er geen gras over groeien en overklasten hun tegenstanders door te winnen met 21-11 en 21-7. De laatste wedstrijd van de avond werd gespeeld tussen Ewout Beukers en Lisa Khoeblal-Malaihollo aan de kant van Velo tegen Luc Maessen en Debora Jille van Amersfoort. De eerste set hadden de spelers van Amersfoort de touwtjes in handen en wisten door veel druk uit te oefenen te winnen met 21-9. In de tweede set kwamen de Velo’ers beter in hun spel en was het een stuk spannender en leek het er lang op dat er een derde set zou komen, maar helaas was het ze net niet gegund en verloren ze in de verlenging met 23-21.

Dit bracht de eindstand op 6-2 voor Velo en is dus een mooi begin van de kampioenspoule. Morgen speelt het eerste team wederom een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Duinwijck die in de eerste fase als tweede wisten te eindigen. Dit belooft dus een wedstrijd vol spanning te worden waarbij Velo alle aanmoediging kan gebruiken, dus komt allen en schreeuw ze naar de overwinning.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!