Velo
 

Van Zundert VELO neemt koppositie weer over

Van Zundert VELO neemt koppositie weer over

Afgelopen zaterdag was het aan Van Zundert VELO om de koppositie in de poule te behouden. Hiervoor moest een dikke/ruime uitslag neer worden gezet tegen BV van Zijderveld.

Als eerste ging het koppel Jim Middelburg en Ewout Beukers de baan op. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen Thomas Sibbald en Elwin Wu. De Velo’ers zaten er vol op en wonnen deze partij ook met gemak, 21-13 en 21-7. Ondertussen was de damesdubbel ook al begonnen, tussen Myke Halkema en Lisa Khoeblal Malaihollo tegen Manouk Los en Ieva Pope. Na een redelijk gemakkelijke eerste set, kwamen de dames van van Zijderveld meer in de wedstrijd. Deze set eindigde met 24-22 voor van Zundert VELO. Hiermee stond de tussenstand al op 2-0.

Als eerste heer trad Alex Vlaar aan tegen Marco den Haan. Alex speelde sterk, waardoor hij weinig tegenstand had en won met 11 en 12. De eerste dame van VELO was dit keer Marleen Kuipers, die door de afwezigheid van Imke van der Aar meespeelde. Tegen de sterke singelaarster Ieva Pope wist ze er toch een drie setter uit te slepen, maar helaas werd de partij gewonnen door Ieva. Rowan Scheurkogel trad op tegen de jongste speler van van Zijderveld, Thomas. Rowan speelde sterk en had grip op de wedstrijd, vooral in de tweede set. Met een uitslag van 21-19 en 21-13 ging deze naar Rowan. De laatste singel was gelijk ook de langste wedstrijd van de hele avond. Lisa had een zware 3-setter tegen Mireille van Daal. Na een close verloren eerste set, kwam Lisa terug en pakte de tweede set nog closer (22-20). In de derde set stond Lisa op een achterstand van 16-13, maar na een marathon rally, wist Lisa de rest van de punten makkelijk binnen te slepen, wat resulteerde in nog een winstpunt!

Met een tussenstand van 5-1 ging de eerste mix de baan op. Dit keer speelde Jim met Marleen en namen ze het op tegen Manouk en Marco. Na een riante voorsprong in de eerste set, kwamen de tegenstanders toch nog terug. De eerste set werd met 22-20 gewonnen. De tweede set ging het samenspel tussen de VELO’ers beter en deze set werd daardoor met 21-11 gepakt. Na een kwartier pauze door de marathon single van Lisa en Mireille kon de laatste mix de baan op. Myke speelde dit keer met Ewout. Ze moesten de eerste set nog in de wedstrijd komen waardoor de eerste set verloren ging maar ze herpakten zich goed en pakte de tweede en derde set met sterk spel.

Met de einduitslag 7-1 wist Van Zundert VELO de koppositie te behalen en gaat hiermee als eerste door naar de winnaarspoule. Met goede uitslagen in de eerste fase van de competitie, zullen de VELO’ers door blijven knokken in de tweede, die start in december.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!