Velo
 

Van Zundert VELO klaar voor nieuwe seizoenstart

Van Zundert VELO klaar voor nieuwe seizoenstart

Afgelopen week heeft het eredivisieteam van Van Zundert VELO voor het seizoen 2016/2017 definitief vorm gekregen. Het bestuur van Velo is verheugd te kunnen melden dat een belangrijk deel van het team dat afgelopen februari nog op fantastische wijze de 11de landstitel voor VELO binnensleepte en afgelopen weekend nog de beker pakte ook volgend seizoen weer van de partij is. Imke van der Aar, Myke Halkema, Lisa Khoeblal-Malaihollo, Alex Vlaar en Jim Middelburg zullen ook komend seizoen weer voor het rood-groen strijden!

Vanwege het vertrek van Stijn de Langhe naar Zwitserland (waar hij zich fulltime op zijn badmintoncarrière gaat richten) en een buitenlandse stage van Jim Middelburg gedurende een deel van het seizoen kent het team echter ook twee nieuwe gezichten. Ewout Beukers, die zich al een aantal jaren heeft bewezen in het tweede team, schuift door naar het eerste team en Rowan Scheurkogel, een jonge talentvolle Belgische speler, komt over van BC Roosterse. Beide spelers maken een goede ontwikkeling door en zijn toe aan een nieuwe uitdaging in de eredivisie. Het team wordt tot slot gecompleteerd door de talentvolle Marleen Kuipers. Als vastspeelster van team 2 zal zij een aantal maal de gelegenheid krijgen om als speelster van team 1 ervaring op te doen in de eredivisie.

VELO is verheugd dat ook het trainersduo Ciraar Slaats en Rikkert Suijkerland komend seizoen weer de begeleiding van het team op zich zal nemen. Rob Theunissen zal hen vanuit de Sporttechnische Commissie waar nodig ondersteunen. Ciraar en Rikkert kijken er naar uit om de nieuwelingen in het jonge, maar toch ook ervaren, team in te passen. Voor Ciraar en Rikkert ligt de uitdaging vooral in het creëren van een zodanig positieve sfeer dat de spelers geprikkeld worden om optimaal als team te fungeren. Cock Diemel, de nieuwe voorzitter van Van Zundert Velo en opvolger van Gerard van Zundert, heeft er het volste vertrouwen in dat dit komend seizoen weer gaat lukken.

Rowan Scheurkogel in actie.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!