Velo
 

Van Zundert VELO goed uit de startblokken tegen taai Roosterse BC

Van Zundert VELO goed uit de startblokken tegen taai Roosterse BC

Zaterdagmiddag 10 september trad Van Zundert VELO tijdens de kick-off van de eredivisie aan voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Het nieuwe seizoen is goed begonnen voor het eerste team van VELO. In een spannende wedstrijd (4 driesetters!) wist het team tegen Roosterse BC een 6-2 overwinning binnen te slepen.

Na een voorbereiding met een vroege lunch in het zonnetje in de tuin van Lisa Khoeblal-Malaihollo stond het team om 14:00 uur klaar om te beginnen met de dubbels. Alex Vlaar en Jim Middelburg traden aan tegen Nico Hermans en Rick Steuten. Op basis van een ijzersterke verdediging wonnen Nico en Rick de eerste set. In de tweede set zetten Alex en Jim een tandje bij en wisten zij met beheerste aanvallen en beter anticiperen op de zeer trage shuttles de tweede en derde set naar zich toe te trekken (25-23 12-21 15-21). Op de andere baan ervoeren Myke Halkema en Imke van der Aar minder weerstand. Zij wonnen relatief eenvoudig van Reni Hasan en Birthe van den Berg (14-21 9-21).

In de damessingle nam Lisa Khoeblal-Malaihollo het op tegen Wendy Hoeve. Lisa moest duidelijk op gang komen. Na een ruim verlies in de eerste set wist Lisa zich echter knap te herpakken en pakte zij met duidelijke cijfers de tweede en derde set (21-6 14-21 12-21). Marleen Kuipers trad aan tegen Jordan Hart uit Wales. Marleen streed voor wat ze waard was, maar Jordan trok aan het langste eind (21-10 21-15).

Vervolgens speelde Alex Vlaar tegen Marijn Put. Marijns kwaliteit is om (als een stofzuiger) de shuttles maar terug te blijven brengen. Het lukte Alex niet om voldoende dwingend te spelen om hier doorheen te breken en hij moest in twee close sets zijn meerdere erkennen (20-22 20-22). Daarna was het tijd voor het debuut van Rowan Scheurkogel bij Velo. Extra spannend omdat Rowan deze zomer overkwam van Roosterse, de tegenstander van vandaag. Tegen Rick Steuten liet Rowan direct zijn kwaliteiten zien. Met snel en wendbaar voetenwerk won Rowan in een marathonpartij van Rick (21-17 25-27 19-21).

Ondertussen waren Jim Middelburg en Myke Halkema begonnen aan hun mix tegen Nico Hermans en Reni Hasan, waarin Jim en Myke de lijn van vorig seizoen doortrokken en duidelijk een maatje te groot waren voor Nico en Reni (15-21 8-21). In de tweede mix traden Ewout Beukers en Imke van der Aar aan tegen Jordan Hart en Marijn Put. Ook deze wedstrijd mondde uit in een ware marathonpartij. Ewout liet in zijn eerste wedstrijd als vast speler van team 1 zien dat hij alles in zich heeft om een publieksspeler te worden. Met waar kunst en vliegwerk (Sergio Kepel zou er jaloers op zijn) hield Ewout zich goed staande naast de sterk spelende Imke van der Aar. Samen vochten Ewout en Imke zich langs Marijn en Jordan (24-26 21-15 19-21). Dit bracht de eindstand op een 2-6 overwinning. De coaches Rikkert Suijkerland en Ciraar Slaats waren tevreden met het resultaat, maar vooral met de getoonde teambeleving en vechtlust. Alle vier de driesetters gingen naar VELO.

Na dit mooie resultaat tegen het taaie Roosterse gaat Van Zundert VELO zich voorbereiden op de uitwedstrijd tegen promovendus Hoornse BV. Deze wedstrijd wordt volgende week zaterdagmiddag 17 september gespeeld om 15:00 uur in Hoorn.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!