Velo
 

Van Zundert VELO behoudt koppositie

Van Zundert VELO behoudt koppositie

Een uur later dan normaal begon Van Zundert VELO tegen FZ Forza Amersfoort, dit kwam omdat die dag het JM Wim Top Amersfoort gepland stond. Hierdoor hadden wij wel een aantal jonge fanatieke supporters erbij, wat super leuk was. Helaas moesten we het deze keer zonder onze eigen vliegende Westlander doen. Amersfoort miste ook twee heren namelijk Koen Ridder en Edwin Ekering. Hierdoor was de opstelling iets anders dan iedereen verwacht had.

Ewout Beukers en Rowan Scheurkogel begonnen goed maar hadden helaas net niet genoeg dynamiet om de eerste set in de heren dubbel te pakken, die erg spannend was. De tweede set ging helaas met 21-13 ook naar Amersfoort.  De baan ernaast stonden Myke Halkema en Imke van der Aar binnen no time 11-2 voor en hebben met het goeie spel de wedstrijd solide in twee sets naar hun toe getrokken.

Alex Vlaar en Lisa Khoeblal-Malaihollo waren als eerste aan de beurt in de singels. Alex startte ijzersterk tegen Vincent de Vries en won overtuigend de eerste set. De tweede set ging iets meer gelijk op, maar Alex kwam niet in de problemen en won de wedstrijd in twee sets. Lisa mocht het opnemen tegen Debora Jille. Ervaring tegen jeugd, de dames wisten er een mooie pot van te maken. Maar Lisa bleef zoals altijd kalm en wist in drieën te winnen. Rowan moest het opnemen tegen Harald Hiemstra, de eerste set was de spannendste set van de avond, helaas ging die in de verlenging naar Amersfoort. De tweede set kon Rowan geen vuist maken en werd die ook verloren. Imke nam het op tegen Xandra Stelling. Ze zat vanaf het begin niet goed in de wedstrijd. Hiervan maakte Xandra goed gebruik met sterk spel. Ze gaf Imke geen kans om zich in de wedstrijd terug te spelen. In twee sets ging de wedstrijd gemakkelijk naar Amersfoort. In de singels werden de punten net zoals bij de dubbels eerlijk verdeeld, de tussenstand was 3-3.

Het kwam aan op de mixen of VELO hun ongeslagen positie vast kon houden. Alex en Myke deden wat ze moesten doen en wonnen de wedstrijd in twee sets. Nu kwam het op Ewout en Lisa aan. Ze speelden een goeie eerste set die winnend werd afgesloten. De tweede set begon iets stroever, maar het team bleef goed aanmoedigen en Lisa en Ewout hadden een geweldige eindsprint en konden hun eigen maar ook de teamwedstrijd winnend afsluiten!

Met nog twee rondes te gaan, is de strijd om de koppositie te houden nu echt losgebarsten. Aankomende zaterdag staat er weer een spannende wedstrijd te wachten voor de ploeg. Ze moeten 29 oktober tegen AviAir Almere om 19.00 uur in de VELO hal.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!