Velo
 

Van Zundert VELO verliest van AviAir Almere

Van Zundert VELO verliest van AviAir Almere

Zaterdag 17 december was de wedstrijd tussen Aviair Almere en Van Zundert VELO. Een wedstrijd die op papier al heel spannend zou zijn. En dat werd het ook. Geen partijen zijn gratis weggegeven en iedereen heeft hier keihard voor gevochten.

Het spits werd afgebeten door Jim Middelburg en Alex Vlaar, zij speelde tegen Adam Hall en Dave Khodabux. Wellicht momenteel de twee sterkste koppels in de eredivisie, beide nog ongeslagen. Jim en Alex waren scherp vanaf het begin en hielden dit vast tot het einde en wonnen de eerste set met 21-19. Dit werd doorgezet tot 8-5 in de tweede game, er werden nieuwe shuttles getest en hierdoor was er een lange pauze. Jim en Alex kende toen een moeizame start en verloren de set met 15-21. De derde set ging gelijk op en kon beide kanten opvallen. Helaas moesten Jim en Alex hun verlies erkennen met 20-20. De damesdubbel tussen Myke Halkema/Lisa Khoeblal-Mailahollo en Tamara van der Hoeven/Ilse Vaessen. De eerste set kende Myke en Lisa een kleine achterstand maar deze werd goed weggewerkt. Een spannend einde werd gewonnen door Aviair met 24-22. De tweede set ging ook gelijk op maar aan het einde kon het VELO koppel net niet genoeg brengen voor de set winst. Aviar Almere won met 21-18.

De singles gingen de baan op met Rowan Scheurkogel tegen Aram Mahmoud en op de andere baan Imke van der Aar tegen Madouc Linders. Rowan kende een moeizaam begin en kwam niet onder de druk van Aram uit. 21-12 voor Aram. In de tweede set vocht Rowan hard terug maar het was niet genoeg, de set werd gewonnen door Aram met 21-18. Imke ging goed van start en won de eerste set vrij makkelijk met 21-14. De tweede set kende wat schoonheidsfoutjes en werd verloren met 21-15. De derde set zat Imke er weer bovenop en pakte een vroege voorsprong, deze voorsprong werd niet meer weggegeven tot einde en de winst was er met 21-17.

Met een tussenstand van 3-1 in het voordeel van Aviar Almere was de wedstrijd op de helft en kende nog spannende wedstrijden.

Alex Vlaar nam het op tegen Leon Nottelman en Lisa Khoeblal-Mailahollo trad op tegen Manon Sibbald. Beide wedstrijden konden op papier alle kanten opvallen. Alex begon scherp en sterk en speelde Leon snel de hele baan over. De eerste set werd gewonnen met 21-15 door Alex. De tweede set ging gelijk op maar toch aan het einde wist Alex een kleine voorsprong te pakken bij de 11. Leon ging toen flink versnellen maar Alex hield het hoofd koel en pakte ook de tweede set met 21-13. Lisa had het zwaar tegen Manon. Lisa vocht voor wat ze waard was, maar het was helaas niet genoeg. Manon won met 21-15 en 21-17.

Jim Middelburg en Myke Halkema speelde de eerste mix tegen Adam Hall en Ilse Vaessen. Jim en Myke begonnen niet lekker aan de wedstrijd maar vochten goed terug, helaas net niet genoeg want Almere won met 21-17. Zowel de tweede als derde set waren ongelofelijk spannend maar toch trok het VELO koppel aan het langste eind en wonnen met 21-18 en 21-19. De laatste wedstrijd ging de baan op van VELO Ewout Beukers/Imke van der Aar en van Aviair Almere Dave Khodabux/Tamara van der Hoeven. Ewout en Imke hadden het zwaar. De hele wedstrijd nooit lekker in hun spel gekomen en daardoor kwam het verlies wat harder aan dan normaal. Aviair Almere won met 21-12 en 21-9.

De einduitslag is 5-3 in het voordeel van Aviair Almere. Ondanks het verlies van Van Zundert VELO zijn de Wateringers nog steeds de koploper van de Eredivisie. Dit was tevens de laatse wedstrijd van het jaar 2016. De eerstvolgende wedstrijd zal zijn op zaterdag 7 januari uit tegen DKC.

VELO wenste iedereen fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!