Velo
 

Overwinning voor het eerste team van VELO in Groningen

Overwinning voor het eerste team van VELO in Groningen

Afgelopen zaterdagavond stond de eerste wedstrijd van het dubbelweekend op het programma. Hiervoor moest het team van VELO afreizen naar het verre Noorden, waar het de rode lantaarndrager GSBC Amor uit Groningen met 1-7 wist te verslaan.

Zoals gewoonlijk werd er begonnen met de dubbels, waarin Nick Fransman en Jim Middelburg met 13-21 en 8-21 een duidelijk maatje te groot waren tegen het Groningse duo bestaande uit Marco de Jager en Rik Wilbers. Myke Halkema en Veda Diemel hadden het op de andere baan lastiger en hadden na een overtuigende eerste set en een krap verloren tweede set, een derde set nodig om uiteindelijk de verdiende overwinning tegen Jamie Logt en Bianca Oosterhaven binnen te slepen met 21-12, 19-21 en 21-14. Hierdoor ging VELO met een 0-2 voorsprong de enkelspelen in.

Aan Fredrika Lagerstedt de taak om deze goede start voort te zetten in het eerste damesenkel tegen Rebecca van den Berg. Met drie sets hard werken wist Fredrika de technische hoogstandjes van Rebecca te pareren om zo uiteindelijk de wedstrijd met 21-18, 16-21 en 21-15 winnend af te sluiten.
Tegelijkertijd wist Dion Rovers in de tweede herenenkel zijn mindere start van 4-10 achterstand tegen Marian Liptak te overkomen en gunde zijn tegenstander in de eerste set nog maar 4 punten. De tweede set hield Dion goed vast aan zijn tactiek en wist ook deze set winnend af te sluiten met 21-14 om daarmee zijn eerste punt dit seizoen binnen te halen.
Hierna was het de beurt aan Veda om haar tweede punt van de avond binnen te slaan in het tweede damesenkel tegen Meike Brul. Ook Veda had een lastige start en verloor helaas de eerste set door wat te veel eigen foutjes met 10-21. De tweede set ging lang gelijk op, maar ging uiteindelijk na hard werken en een spannende tweede set met 23-25 naar de Groningse die daarmee hun eerste punt binnenhaalde.
In het eerste herenenkel trad Nick aan tegen Riemco Hof. Nick speelde een gedegen wedstrijd zonder al teveel energie te verspillen. Wel was het nog even spannend toen hij in het midden van de tweede set door zijn enkel, maar gelukkig bleek het mee te vallen en wist de wedstrijd toch nog winnend af te sluiten met 21-12 en 21-13. Hiermee ging VELO met een 5-1 voorsprong de mixen in.

Hierin werd door de trainer besloten om de vaste koppels te wisselen om zo de kansen te maximaliseren dat er twee punten uit de mixen werden gepakt. In de eerste mix speelden Myke en Ruben Kweekel tegen Rik en Meike. Ze zaten scherp op de servicesituatie en wisten daarmee en met veel vlak spel overtuigend met 21-16 en 21-12 het zesde punt voor VELO binnen te slaan.
De spannendste wedstrijd werd bewaard voor het laatst waarin Fredrika en Jim het opnamen tegen Bianca en Marco. In een tactische wedstrijd werden de eerste twee sets gelijk verdeeld met 18-21 en 21-17. In de derde set wisten Fredrika en Jim een 17-20 achterstand goed te maken om uiteindelijk met 24-22 het laatste punt binnen te halen.

Dit bracht de eindstand op een verdiende 1-7 overwinning. Na een lange terugrit hoeven de Wateringers niet lang te wachten op de volgende wedstrijd waarin ze het zondagmiddag 3 oktober om 14.00 thuis in de Velohal opnemen tegen Decorette Amersfoort. In deze wedstrijd zullen ze op hun scherpst moeten zijn, want ook Amersfoort wil meedingen om de kampioenspoule te behalen, dus kom ze vooral naar de winst schreeuwen!LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!