Velo
 

Na opnieuw een super seizoen is Le Credit Sportif VELO gereed voor een nieuwe start

Na opnieuw een super seizoen is Le Credit Sportif VELO gereed voor een nieuwe start

Met de tweede dubbel (zowel landskampioen en bekerwinnaar) op rij heeft van Zundert VELO Badminton opnieuw een super seizoen achter de rug! Voor komend seizoen staat een gewijzigde formatie onder de nieuwe naam Le Credit Sportif VELO klaar voor een frisse start!

Met de recente bekerwinst hebben Lisa Khoeblal-Malaihollo en Imke van der Aar, twee belangrijke steunpilaren van het team dat de afgelopen seizoenen zo succesvol was, hun laatste wedstrijden voor VELO gespeeld. Lisa gaat zich richten op haar gezin en maatschappelijke carrière en Imke vervolgt haar badmintondroom in de competitie in Frankrijk. Tijdens een nader te bepalen moment in het nieuwe seizoen zullen zij afscheid nemen van VELO en in het zonnetje worden gezet door de club, vrijwilligers en publiek.

VELO had de uitdaging het vertrek van deze toppers op te vangen, maar graag kondigen wij u aan dat er een nieuw team klaar staat voor een frisse start! Eerder werden de heren Alex Vlaar en Ewout Beukers en de dames Myke Halkema, Dorien Lups (komt over van BC Duinwijck) en Marleen Kuipers gepresenteerd tijdens de VELO Dutch International. Inmiddels is duidelijk hoe het team van Le Credit Sportif Velo gecompleteerd wordt.

VELO is verheugd te kunnen melden dat Rowan Scheurkogel komend seizoen opgaat voor zijn tweede jaar bij VELO. De jonge Belg is er op gebrand om in het nieuwe seizoen de volgende stap in zijn ontwikkeling tot een dragende speler voor VELO te zetten. Het team wordt gecompleteerd met Mireille van Daal, die overkomt van Van Zijderveld. Na de afgelopen jaren voor de kleinere clubs Van Zijderveld en BC Victoria in de eredivisie gespeeld te hebben was Mireille toe aan een nieuwe uitdaging. Mireille hoopt dat de stap naar VELO haar net dat zetje geeft om zich echt met de top van de eredivisie te kunnen meten. Het team kent tot slot op dit moment nog één vraagteken. De hernieuwde inzet van dragende kracht Jim Middelburg is afhankelijk van de timing van zijn buitenlandse stage. Echter met of zonder Jim: er staat weer een team om trots op te zijn!

Verder is VELO blij om te melden dat de begeleiding van het team voor komend seizoen intact is gebleven: Ciraar slaats en Rikkert Suijkerland zijn weer de coaches en Rob Theunissen verzorgt de begeleiding vanuit de Sporttechnische Commissie. Ook hier zijn echter nieuwe ontwikkelingen: kind van de club Rikkert Suijkerland neemt de functie van hoofdcoach over van Ciraar Slaats, die een stapje terug doet en zich meer gaat richten op de begeleiding en ontwikkeling van de spelers. Daarnaast treedt Franklin Telwin toe tot de begeleiding, die hij samen gaat invullen met Rob. VELO wenst Rikkert en Franklin veel succes in hun nieuwe rol!

Na de komende zomerperiode gaan coaches en begeleiding er alles aan doen om het vernieuwde team tot een hecht geheel te smeden, dat met veel plezier het nieuwe seizoen ingaat om te strijden voor een plekje in de kampioenspoule. Voorzitter Cock Diemel blikt vooruit: “natuurlijk hopen we met zijn allen dat we ook het komend seizoen weer gaan genieten van mooie wedstrijden en strijd en beleving op de baan”.

Tekenmomenten Mireille van Daal en Rowan Scheurkogel.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!