Velo
 

Le Credit Sportif VELO wint topper tegen Duinwijck

Le Credit Sportif VELO wint topper tegen Duinwijck

In de prachtige, gloednieuwe GIRO-hal van Duinwijck is de topper van Le Credit Sportif VELO tegen Duinwijck in een 5-3 overwinning voor de Wateringers geëindigd. Koploper VELO heeft daarmee de voorsprong op de concurrent vergroot naar vier punten. Met nog twee wedstrijden te gaan in de eerste fase van de competitie heeft VELO een goede uitgangspositie om als nummer 1 aan fase twee van de Eredivisie te mogen starten.

De wedstrijden tussen Duinwijck en VELO staan al garant voor veel bijzondere wedstrijden. Deze editie was daarop geen uitzondering. Jim Middelburg en Alex Vlaar namen het in de herendubbel op tegen Jacco Arends en Jorrit de Ruiter. Na een duidelijk verloren eerste game, werd de tweede game gewonnen. In de derde game keek het VELO-duo al snel tegen een grote achterstand aan en dat kon helaas niet meer gecorrigeerd worden. Het damesdubbel van Myke Halkema en Dorien Lups liet ook een wisselend beeld zien. Het initiatief in de wedstrijd ging over en weer. Uiteindelijk wist VELO met veel kunst en vliegwerk, en zelfs een snoekduik van Dorien op matchpoint, de winst te behalen.

Na de puntendeling in de dubbels werd het verschil gemaakt in de singels. Alex Vlaar, Ralph Starren en Dorien Lups wonnen alle drie hun partij. Eenvoudiger was dit echter niet, voor ieder punt moest hard worden geknokt. Door te vechten, de juiste focus te behouden en goed spel werden de punten mee naar Wateringen genomen. Tamara van der Hoeven kende een lastige singel. In pas haar tweede wedstrijd van het seizoen was het begin stroef, waardoor de eerste set verloren ging. In de tweede set had Tamara lange tijd de overhand, maar uiteindelijk wist Corine Breukers aan het eind toch langszij te komen. Nadat de punten in de gemengddubbels netjes verdeeld werden stond uiteindelijk de 3-5 overwinning voor VELO op het bord.

De wedstrijd afgelopen zaterdag stond in het teken van de nieuwe badmintonhal in Haarlem. Na jarenlange inspanningen is de GIRO-hal een feit en werd voorafgaand aan de wedstrijd stil gestaan bij de Duinwijckers die zich jarenlang hard hebben gemaakt om de prachtige hal te realiseren. Vlak voor de eerste wedstrijd werd symbolisch de eerste shuttle geslagen. De hal is een aanwinst voor de badmintonsport: prachtige velden, goede verlichting, sfeervolle kantine en door het gebouw heen mooie herinneringen aan het verleden van Duinwijck.

De volgende wedstrijd van VELO is zaterdag 27 oktober tegen Smashing. Het team uit Wijchen staat momenteel laatste in de Eredivisie en kan zich gaan opmaken voor de promotie/degradatiepoule. Ondanks het grote verschil op de ranglijst zal Smashing er alles aan gelegen zijn om punten te scoren. Voor Le Credit Sportif VELO is de wedstrijd belangrijk met het oog op het behoud van de eerste positie in de Eredivisie. Met een goed resultaat is het definitief behalen van de eerste plek weer een stapje dichterbij. U bent uiteraard van harte uitgenodigd om de wedstrijd in Wijchen te bezoeken, het team kan uw support goed gebruiken!

Datum en tijd Zaterdag 27 oktober, aanvang 19.00 uur

Wedstrijd Smashing – Le Credit Sportif VELO

Adres Sporthal Achterlo – Homberg 25-35, Wijchen

Het complete speelschema is te vinden op www.badminton.nl

 LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!