Velo
 

Le Credit Sportif VELO verliest ook tweede halve finale van DKC

Le Credit Sportif VELO verliest ook tweede halve finale van DKC

In een goedgevulde en sfeervolle VELO-hal in Wateringen, heeft Le Credit Sportif VELO niet voor een stunt kunnen zorgen in de strijd om een finaleplaats in de Eredivisie badminton. Na de 3-5 nederlaag twee weken geleden bleek DKC met 2-4 wederom te sterk. De club uit Den Haag speelt door deze overwinning op zaterdag 9 maart de finale in Den Bosch tegen BC Duinwijck.

Op voorhand wist Le Credit Sportif VELO dat het voor een lastige opgave stond. Door de eerdere nederlaag kon het team zich geen enkele misstap meer permitteren in de thuiswedstrijd tegen DKC. De wedstrijd ging van start met de heren- en damesdubbel. Ewout Beukers en Ralph Starren streden voor ieder punt, maar Mark Caljouw en Robin Tabeling bleken een maatje te groot. Van Myke Halkema en Dorien Lups werd verwacht dat zij, net als in de vorige wedstrijd, de stand gelijk zouden trekken. Helaas verliep de wedstrijd anders en stond al snel een 0-2 tussenstand op de borden.

Nadat drie kampioensteams van Le Credit Sportif VELO in het zonnetje waren gezet ging de wedstrijd verder met een dames- en herenenkel. Tamara van der Hoeven liet vanaf het eerste punt er geen twijfel over bestaan wie de winst zou pakken. Overtuigend won zij haar singel in 2 sets van Charissa Kuiper. Op de andere baan bleek Alex Vlaar niet opgewassen tegen Michiel Kruijt, waardoor de tussenstand op 1-3 voor DKC kwam.

In de wetenschap dat geen enkele wedstrijd meer verloren mocht gaan, begonnen Dorien Lups en Jim Middelburg aan hun wedstrijden. Lups begon sterk, nam vanaf het begin de leiding tegen Marlies Baan en won de eerste set met 21-19. Tegelijkertijd had Jim Middelburg de zware taak om de strijd aan te gaan met Nederlands Kampioen Mark Caljouw. Brutaal nam Middelburg in de eerste set regelmatig de leiding, maar uiteindelijk bleek Caljouw een maatje te groot. Hiermee kwam direct ook een einde aan de wedstrijd, aangezien DKC een onoverbrugbare voorsprong had genomen.

De competitie zit er op voor het team uit Wateringen. De vooraf gestelde doelstelling om de play offs te halen is behaald. Toch is de teleurstelling op dit moment groot, maar zoals coach Ciraar Slaats na afloop zei: ‘Het is wat het is, we hebben gestreden voor wat we waard zijn en dat was helaas niet genoeg’. De komende weken gaat het team de batterij opladen om er vervolgens in de beker weer te staan.

Via deze weg wil het team van Le Credit Sportif VELO graag de trouwe supportersschare en de vrijwilligers die zich iedere week weer inspannen om alle zaken rondom team 1 te regelen, bedanken voor hun support en inzet! Helaas geen finale dit seizoen, maar volgend jaar gaan we er weer met frisse moed tegen aan.

Tot slot wenst Le Credit Sportif VELO zowel Duinwijck als DKC succes in de finale. De wedstrijd in Den Bosch belooft een mooi badmintonspektakel te worden met hopelijk volle tribunes.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!