Velo
 

Le Credit Sportif VELO te sterk voor zowel DKC als BC Amersfoort

Le Credit Sportif VELO te sterk voor zowel DKC als BC Amersfoort

Afgelopen weekend stond een dubbele speelronde in de Eredivisie badminton op het programma. Op zaterdagavond is Le Credit Sportif VELO ijzersterk van start gegaan in de derby tegen het Haagse DKC. Een zeer gemotiveerd team versloeg de concurrent met 3-5. Een dag later was BC Amersfoort in de eigen VELO-hal de tegenstander. Het goede gevoel van zaterdag is meegenomen getuige de 6-2 overwinning. Hiermee staat Le Credit Sportif VELO, samen met BC Duinwijck, gedeeld 1e in de Eredivisie badminton.

De wedstrijd tussen DKC en VELO is altijd een garantie voor spektakel. Beide teams kozen ervoor om in de sterkst mogelijke opstelling te spelen, waardoor er enkele interessante wedstrijden op het programma stonden. Zo speelden Alex Vlaar een sterke singel tegen Mark Caljouw. Ondanks dat Mark een maatje te groot bleek knokte Alex voor ieder punt en gaf daarmee een duidelijk signaal af naar de rest van het team. Het team was sowieso zeer gemotiveerd om een goed resultaat te halen. Vechtend voor ieder punt en met felle aanmoedigingen vanaf de kant bleek Le Credit Sportif VELO duidelijk een maatje te groot voor de ploeg uit Den Haag.

Wedstrijd van de avond was de gemengddubbel van Myke Halkema en Jim Middelburg tegen Alyssa Tirtosentono en Robin Tabeling. Het VELO-koppel slaagde erin om met de juiste tactiek en een ijzersterke mentaliteit vanaf het eerste punt het initiatief te pakken en niet meer uit handen te geven. Ondanks dat het DKC-duo bleef proberen het spelbeeld te keren behield VELO het initiatief en ging de wedstrijd in twee sets naar het duo uit Wateringen.

Een dag later was ook een gemengddubbel de wedstrijd van de dag. Wendy Slaats en Ralph Starren bleken namelijk in twee sets te sterk voor Renske Kwakkenbos en Koen Ridder. Op voorhand was dit een wedstrijd die beide kanten op kon vallen, maar Wendy en Ralph trokken de winst met 21-14 en 21-19 naar zich toe. Dit nieuwe gevormde koppel behaalde hiermee alweer de 2e overwinning van het seizoen!

Niet alleen Wendy en Ralph lieten tegen BC Amersfoort hun groeiende vorm zien. Het hele team was zeer gemotiveerd om de wedstrijd van zaterdag een goed vervolg te geven. Myke Halkema, Dorien Lups, Jim Middelburg en Alex Vlaar wonnen overtuigend hun wedstrijden, waardoor het eindresultaat uitkwam op 6-2. Alleen in het enkelspel moesten Ralph Starren en Wendy Slaats de winst aan BC Amersfoort laten. Le Credit Sportif VELO staat door beide goede resultaten inmiddels op de gedeelde 1e plek in de Eredivisie. Het Haarlemse Duinwijck heeft evenveel punten als de ploeg uit Wateringen.

Komend weekend staat er alweer een thuiswedstrijd op het programma. Dit keer is TFS Barendrecht de tegenstander. Deze ploeg bezet momenteel 9e plaats in de Eredivisie en is er dus alles aangelegen om zoveel mogelijk punten te behalen. Vanuit VELO wordt deze avond ook een speciale avond voor de vrijwilligers van de vereniging georganiseerd. Het beloofd dus een mooie, gezellig avond te worden met hopelijk weer een goede overwinning voor VELO. Zorg dat u erbij bent!

Datum en tijd: Zaterdag 6 oktober, aanvang 19.00 uur

Wedstrijd: Le Credit Sportif VELO – TFS Barendrecht

Adres: VELO-hal, Noordweg 26 in WateringenLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!