Velo
 

Le Credit Sportif VELO strijdt met DKC om een plek in de finale om het landskampioenschap

Le Credit Sportif VELO strijdt met DKC om een plek in de finale om het landskampioenschap

Na een spannend slotweekend is de eindstand in de kampioenspoule van de eredivisie badminton bereikt. Le Credit Sportif VELO plaatste zich, ondanks een 3-5 nederlaag tegen concurrent AviAir Almere, voor de halve finale om de strijd om het landskampioenschap. Tegenstander in de halve finale is ‘buurman’ DKC. De ploeg uit Den Haag kwam in een rechtstreeks duel met Duinwijck een punt te kort om de ploeg uit Haarlem voor te blijven in de strijd om rechtstreekse plaatsing voor de finale om het landskampioen.

De halve finale wordt gespeeld in een dubbele ontmoeting tussen beide teams. Le Credit Sportif VELO neemt het eerst op zaterdag 9 februari in Den Haag op tegen DKC om vervolgens op zondag 24 februari in de eigen VELO-hal de return te spelen. Het programma is als volgt:

– Zaterdag 9 februari – 19.00 uur: DKC – Le Credit Sportif VELO, Sporthal Hoge Veld – Panamaplein 30, Den Haag

– Zondag 24 februari – 15.00 uur: Le Credit Sportif VELO – DKC, VELO-hal – Noordweg 26, Wateringen

Eerder dit seizoen hebben er drie ontmoetingen tussen beide teams plaatsgevonden. Le Credit Sportif VELO is de competitie sterk gestart met onder andere een 3-5 overwinning op DKC. In de kampioenspoule bleek DKC echter twee keer de sterkste getuige de overtuigende overwinningen van het team uit Den Haag. Ondanks de teleurstelling van de recente ontmoetingen werkt het team van VELO de komende weken vol overtuiging en met vertrouwen toe naar de halve finale.

Komend weekend staat er eerst het Nationaal Kampioenschap 2019 in Almere op het programma. Voordat de focus volledig op de halve finale gaat mengen de spelers van Le Credit Sportif VELO zich hier eerst in de strijd om de nationale titels. Het NK 2019 vindt plaats van vrijdag 1 t/m zondag 3 februari in de Topsportcentrum Almere. Alle informatie over het NK 2019 is te vinden op www.badminton.nl.

Zoals bij iedere wedstrijd bent u van harte uitgenodigd om Le Credit Sportif VELO te komen aanmoedigen in deze halve finale en te genieten van badminton op het hoogste niveau. Beide wedstrijden zijn gratis toegankelijk voor publiek. Het team kan alle support goed gebruiken, zorg dus dat u erbij bent op zowel 9 als 24 februari. We rekenen op uw komst!LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!