Velo
 

Le Credit Sportif VELO pakt de koppositie in de Eredivisie badminton

Le Credit Sportif VELO pakt de koppositie in de Eredivisie badminton

In een goed gevulde VELO-hal heeft Le Credit Sportif VELO zaterdagavond een overtuigende 8-0 overwinning behaald tegen, een door blessures geteisterd, TFS Barendrecht. Hiermee voldeed het eerste team van VELO, ondanks de afwezigheid van Alex Vlaar, aan de vooraf gestelde doelstelling om zoveel mogelijk punten in Wateringen te houden. Met dit resultaat staat Le Credit Sportif VELO alleen aan kop in de Nederlandse Eredivisie. Het Haarlemse BC Duinwijck volgt op 2 punten.

De wedstrijd stond in het teken van het debuut van Tamara van der Hoeven. Na een lange periode van blessureleed kon zij eindelijk haar eerste wedstrijden spelen voor Le Credit Sportif VELO. Het begin van de singel was nog wat onwennig, maar al snel nam Tamara het initiatief. Door een goede spirit en veel power liet zij Hanna Couwenhoven kansloos: 21-14 en 21-8. Ook het gemengddubbel met Ralph Starren tegen Kristey Latukolan en Ruben Kweekel verliep goed. Met aanvallend spel werd de tegenstander met twee keer 21-11 verslagen. Een uitstekend debuut voor Tamara in het shirt van Le Credit Sportif VELO.

Kopman Alex Vlaar was afwezig vanwege deelname aan de Bulgarian International. Zijn plaats werd overgenomen door Rikkert Suijkerland. Deze oudgediende is normaal gesproken speler van team 2. Het herendubbel met Jim Middelburg verliep wat stroef, maar de overwinning kwam geen moment in gevaar. Met 21-17 en 21-14 werd gewonnen van Ruben Kweekel en Tom Blinde. Vervolgens mocht Rikkert het in het enkelspel opnemen tegen Lars Kros. Door hard te werken en een goed tactisch plan werd ook deze wedstrijd in winst omgezet: 21-19 en 21-14.

Le Credit Sportif VELO kent zo een zeer goede start in de Eredivisie. Met 5 overwinningen en 1 gelijkspel is de koppositie in handen. Het team laat wekelijks zien te groeien in het seizoen. Iedereen is fit en gretig om het maximale eruit te halen. Ook is de gezamenlijk teamspirit duidelijk aanwezig. Met nog 3 wedstrijden te gaan in de eerste fase van de competitie kan de kampioenspoule de club uit Wateringen nog nauwelijks ontgaan. Coaches Ciraar Slaats en Gricha Camonier zijn tevreden: ‘Het gaat op dit moment ontzettend goed, daar zijn we blij mee. Tegelijkertijd is het seizoen nog lang. Het is belangrijk dat we met elkaar hard blijven werken om ons iedere week te verbeteren.’

Komend weekend staat er geen wedstrijd op het programma. In Almere wordt namelijk de Yonex Dutch Open gespeeld. De Eredivisie gaat verder op 20 oktober en dat staat er direct een topper op het programma. Le Credit Sportif VELO neemt het dan in Haarlem namelijk op tegen BC Duinwijck. Ontmoetingen tussen deze twee clubs leveren altijd spektakel op. Extra bijzonder is dat deze wedstrijd de 1e wedstrijd is die wordt gespeeld in de nieuwe Duinwijckhal. Kortom, het belooft een bijzondere wedstrijd te worden. We hopen op uw support!

Datum en tijd: Zaterdag 20 oktober, aanvang 19.00 uur

Wedstrijd: BC Duinwijck – Le Credit Sportif VELO

Adres: Duinwijckhal – Badmintonpad 1, Haarlem

 LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!