Velo
 

Le Credit Sportif VELO overtuigend van start in de Eredivisie badminton

Le Credit Sportif VELO overtuigend van start in de Eredivisie badminton

In de sfeervolle sporthal Hoge Veld in Den Haag heeft het eerste team van Le Credit Sportif VELO met 6-2 gewonnen van AviAir Almere. Daarmee staat het team uit Wateringen op de 2e plaats in de Eredivisie. Opvallend was de overwinning van Dorien Lups tegen Manon Sibbald. In een zeer sterke wedstrijd was Dorien in 3e sets te sterk voor haar angstgegner. Na een serie nederlagen betekent deze overwinning een belangrijke doorbraak: “Een goede start van het seizoen, dit smaakt naar meer!”, aldus een dolblije Dorien Lups.

Tamara van der Hoeven, dit seizoen overgekomen van AviAir Almere, was helaas op de baan de grote afwezige bij het team uit Wateringen. Een knieblessure zorgt ervoor dat haar debuut nog even op zich laat wachten. Wendy Slaats, vaste speelster van het 2e team van VELO, bewees een waardige vervanger te zijn. In een spannende driesetter won zij haar damesenkel.

De andere nieuwkomer Ralph Starren kende een stroeve start in de herenenkel tegen Aram Mahmoud. In twee sets ging hij strijdend ten onder. In de gemengddubbel liet Ralph, samen met Wendy Slaats, zien een versterking te zijn voor het team uit Wateringen. Ondanks de nederlaag in drie sets was bij vlagen snel en tactisch sterk spel zichtbaar, wat in het vervolg van het seizoen ongetwijfeld nog winstpartijen gaat opleveren.

Ook Myke Halkema, Jim Middelburg en Alex Vlaar zijn overtuigend aan het seizoen begonnen. De drie sterkhouders laten er geen misverstand over bestaan, dat VELO dit seizoen wil strijden om de bovenste plekken in de Eredivisie!

Op zaterdag 15 september neemt Le Credit Sportif VELO het op tegen Hoornse BV. De promovendus uit Hoorn kende een verrassend sterke competitiestart door met 7-1 te winnen van Roosterse BV. Er staat dus direct een topper op het programma tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. Alle support is welkom!

Wedstrijd: Le Credit Sportif VELO – Hoornse BV

Datum en tijd: Zaterdag 15 september, aanvang 17.00 uur

Adres: VELO-hal, Noordweg 26 in WateringenLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!