Velo
 

Le Credit Sportif VELO als koploper naar de Kampioenspoule

Le Credit Sportif VELO als koploper naar de Kampioenspoule

Het eerste team van Le Credit Sportif VELO is definitief als eerste geëindigd in de eerste fase van de Eredivisie badminton. In de laatste speelronde van fase 1 is in Amstelveen met 4-4 gelijk gespeeld tegen Van Zijderveld. Hiermee is VELO als eerste geplaatst voor de kampioenspoule. Samen met AviAir Almere, Duinwijck, DKC en Hoornse BV gaat het team uit Wateringen strijden om het landskampioenschap badminton.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Van Zijderveld was duidelijk dat Le Credit Sportif VELO aan 2 punten voldoende had om de eerste plaats in handen te houden. Kopman Alex Vlaar was afwezig vanwege zijn deelname aan de Hungarian International. Zijn plaats werd ingenomen door Franklin Telwin. Samen met Jim Middelburg ging hij goed van start door het herendubbel in twee games binnen te halen: 22-20 en 21-18. In het herenenkelspel bleek de Deen Martin Bundgaard Mikkelsen een maatje te groot voor Telwin.

Het totale wedstrijd verloop laat een opvallend beeld zien. Le Credit Sportif VELO nam een 0-2 voorsprong na het heren- en damesdubbel. Vervolgens gingen alle enkelspelpartijen verloren voor het team uit Wateringen waardoor er een 4-2 tussenstand voor Van Zijderveld op het bord stond. In de afsluitende gemengddubbels is de stand door de Wateringers weer gelijk getrokken: 4-4.

Le Credit Sportif VELO kan terugkijken op een goed eerste deel van de competitie. Vanaf speelronde 1 draait het team boven in mee. En met 7 overwinningen en 2 gelijke spelen is het team uit Wateringen het enige team wat ongeslagen is gebleven. Ondanks deze goede start is er echter nog genoeg werk aan de winkel. Coach Ciraar Slaats zegt hierover: ‘Ik ben tevreden met het verloop van de competitie tot nu toe. Ik zie een duidelijk groei bij de spelers en ook als team staan we er goed op. We zijn er echter nog lang niet. De komende weken moeten we aan de bak om de volgende stap te zetten. Met name in het enkelspel is er werk aan de winkel. Daar gaan we met elkaar hard aan werken’.

De kampioenspoule gaat van start in de eerste week van december. Door het oneven aantal teams in de poule is VELO, als koploper, dat weekend vrij. In het weekend van 8/9 december staat de eerste wedstrijd voor Le Credit Sportif VELO weer op het programma. Het totale speelprogramma van de kampioenspoule wordt binnenkort bekend. Houd www.velo-badminton.nl in de gaten voor het programma en het laatste nieuws over het team.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!