Velo
 

Gelijkspel en nederlaag voor Le Credit Sportif VELO

Gelijkspel en nederlaag voor Le Credit Sportif VELO

In een aantal zwaar bevochten wedstrijden werden gisterenavond en vanmiddag 5 punten binnengehaald door de badmintonners van team1. De eerste helft van het dubbel weekend speelde Le Credit Sportif VELO zaterdagavond de plaatselijke derby tegen DKC. Het was te voorspellen dat het een spannende ontmoeting werd met luidruchtige toeschouwers. De line up van beide teams waren lichtjes aangepast door wat blessures. Uiteindelijk werden de punten verdeeld door een 4-4 gelijkspel.

De dubbels waren zoals gewoonlijk de eerste 2 wedstrijden. Bij de dames hadden Dorien Lups en Myke Halkema een moeizame de eerste set tegen Marlies Baan en Alyssa Tirtosentono. De dames van VELO gaven zich niet zomaar gewonnen en knokten zich terug. uiteindelijk wonnen Dorien en Myke de 3de set met 21-17.
Bij de heren namen Jim Middelburg en Alex Vlaar het op tegen Thomas Wijers en Gijs Duijs. De heren van VELO waren een maatje te groot voor DKC en wonnen overtuigend met 21-8 & 21-10. Zo stond het scorebord op 2-0 na de dubbels.

De singles stonden als volgende op het programma. Ewout Beukers had een moeilijke opdracht tegen Michiel Kruijt. Hij bleef tot het einde oplossingen zoeken maar Michiel wist zijn hoofd koel te houden en het eerste punt voor DKC te winnen.
Marleen Kuipers stond sterk te spelen tegen Daisy Bommeleijn maar die gaf niet gauw toe. Toch wist Marleen het punt binnen te slepen in 2 sets. Dorien mocht het opnemen tegen Marlies Baan en won de eerste set met een solide spel met 21-16, de tweede set kon Dorien haar spel doortrekken en kwam niet in de problemen.
Invaller Tim van Nieuwkerk mocht het opnemen tegen de veteraan Dennis van Daalen de Jel. Dennis liet zien dat hij op dit niveau nog steeds kon spelen met de rest. Er waren zenuwslopende rallies bij maar Dennis wist met zijn ervaring het punt te winnen voor DKC. Zo stond het 4-2 voor VELO na 6 partijen.

De GD’s dan: Alex Vlaar en Wendy Slaats speelden tegen Thomas Wijers en Alyssa Tirtosentono. VELO begon goed aan de wedstrijd maar DKC liet zich niet onderdoen. De eerste set ging gelijk op maar uiteindelijk wisten Thomas en Alyssa hem te winnen. De tweede set kwamen Alex en Wendy veel achter, maar bleven knokken tot het einde. Ze wisten de 2de set toch niet te winnen en de eindscore was 21-17 21-17.
De beslissende wedstrijd werd gespeeld door Jim Middelburg en Myke Halkema tegen Michiel Kruijt en Daisy Bommeleijn. Het publiek van DKC begon rumoerig te worden en probeerde vooral Jim uit zijn concentratie te halen. Jim en Myke speelde de eerste set met klasse en wisten die te winnen met 21-16, de 2de set ging gelijk op maar Michiel en Daisy konden deze winnen. De derde en beslissende set was ook gelijkopgaande tot de wissel bij 11. Het publiek ging tekeer en probeerde Jim en Myke te beïnvloeden. DKC wist daarvan te profiteren en een reeks punten te maken. Jim en Myke konden het gat niet meer dichten en zo won DKC de laatste mix. De eindstand van de derby werd zo 4-4.

Op zondag 7 januari, stond de tweede wedstrijd van het weekend op de kalender. Na de wedstrijd gisteren tegen DKC, kon de wedstrijd tegen BC Duinwijck beginnen.

Jim en Alex hadden een zware wedstrijd in de mannendubbel tegen Jorrit de Ruijter en Ruud Bosch. Helaas liep de partij niet zoals de mannen wilden, en verloren zij in twee sets met 14-21 15-21. Tegelijkertijd was er een hevige strijd om de winst in de dames dubbel, die werd gespeeld door Myke en Dorien tegen Akville Stapusaityte en Debora Jille. Na drie spannende sets, viel deze wedstrijd helaas de verkeerde kant op voor de VELO’ers 21-17 12-21 18-21.

Voor de singel wedstrijden mocht Ewout als eerste aantreden tegen Jerry Natenstedt. Na een hele sterke eerste set, volgde een wat mindere tweede set waarin Ewout in Jerry zijn meerdere moest erkennen. Voor de tweede heren singel mocht Tomas Spanbroek zijn debuut maken in de Eredivisie! Hij had de zware opgave om tegen Jordy Hilbrink te spelen. Hij wist zijn sterke punten in te zetten en goede rally’s te spelen maar kon de wedstrijd niet naar zijn hand zetten. Voor de dames singels stond Dorien tegen Akville en Marleen tegen Raquel. Dorien speelde sterk, maar de vermoeidheid sloeg toe in de tweede set waarna Akville de wedstrijd pakte in twee sets. Ook ging de singel van Marleen verloren. Zij wist in de tweede set nog goed terug te komen van een verre achterstand, maar helaas was dit niet genoeg. De partij ging met 15-21 16-21 naar Raquel.

Jim en Myke moesten er even inkomen, maar daarna speelden ze een sterke wedstrijd en wonnen zij de mix solide in twee sets met 18-21 en 16-21. Als tweede gemengd dubbel mochten Wendy en Alex optreden tegen Ruud en Debora. Na een ijzersterke eerste set die zij binnen wisten te slepen, volgde een mindere tweede en derde set, waarna de wedstrijd naar de Duinwijckers gingen.

Na een teleurstellend 7-1 verlies tegen BC Duinwijck, gaat het team zich focussen op de wedstrijd tegen BC Amersfoort op zaterdag 13 januari. Hopelijk tot dan!LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!