Velo
 

Voorbeschouwing finale landskampioenschap VELO – DKC

Voorbeschouwing finale landskampioenschap VELO – DKC

Team 1 weet sinds eind januari dat het de finale speelt. Na de ontlading van die wedstrijd, volgde een periode van voorbereiding en afwachten wie de tegenstander zou worden. Uiteindelijk versloeg BC DKC in de return van de halve finale, hun tegenstander AviAir Almere en werd daarmee de 2e finalist.

VELO –DKC, zeker een mooi affiche. Dat kan een klapper van een wedstrijd worden. Nu is eindelijk bekend dat er inderdaad weer een heuse derby gespeeld gaat worden tussen twee teams die elkaar heel goed kennen. De sportploegen treffen elkaar op neutraal terrein in Maaspoort ’s-Hertogenbosch waar vorig jaar ook de finale werd gespeeld. Dit vindt plaats op zaterdag 11 maart.

Het halen van deze finale is al een hele prestatie op zich voor het team van VELO, dat de titel natuurlijk hoopt te prolongeren. De ploeg is deze competitieronde gestart met een jonge groep die groeit in zijn rol. Waarbij iedereen weet dat geen game een zekerheidje is, net zoals geen enkele opstelling een garantie is voor een punt.

De wedstrijd tegen de Haagse buur is een lastig te nemen horde. Beide teams zullen erop gebrand zijn de beker mee naar huis te nemen. Vast en zeker op hun heel eigen manier bezig toe te leven naar deze climax. Dat betekent ook topfit zijn en pieken op het juiste moment. Waar liggen de kansen, wie heeft de beste tactiek en krijgt de mooiste aanmoediging?

Zeker is dat de VELO er alles aan zal doen om het doel te halen. Een lange en glansrijke badmintontraditie is hier aan vooraf gegaan. Vorig jaar nog werd het 50 jarig bestaan van onze vereniging gevierd. In 1985 werd voor het eerst de landstitel binnengesleept, daarna in 2000 voor een 5e maal met succesvol olympisch speelster Mia Audina. Dit seizoen kan VELO de 12e titel binnenslepen.

Nog een punt dat vermelding waard is: de twee verenigingen blinken uit in bezoekersaantallen bij de wedstrijden. Enthousiasme voor de club gaat daarbij hand in hand met sportiviteit en levert gegarandeerd weer een mooie sfeer. De topsporters worden gevolgd door een trouwe supportersschare die hen altijd zal bijstaan, zeker ook tijdens deze laatste spannende match. Het is wellicht een open deur, maar o zo belangrijk voor een team. Dat het zich gesteund weet door publiek dat juicht voor elk punt of mooie actie en soms dat extra zetje geven kan. Wil je winnen? Dan moet alles kloppen en krijg je vleugels.

Dus pak je shirt, toeter en vlag en mis het niet, wees er bij! Dat verdient het team en deze prachtige sport.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!