Velo
 

Broodnodige 4 punten voor Le Credit Sportif VELO

Broodnodige 4 punten voor Le Credit Sportif VELO

Zaterdag 28 oktober speelde Le Credit Sportif VELO een belangrijke wedstrijd tegen Duinwijck BC. Deze laatste wedstrijden zijn bepalend voor het aantal bonus punten waarmee de teams starten in de tweede fase. Extra spannend was de wedstrijd voor VELO speelster Dorien Lups, die vorig seizoen nog uitkwam voor Duinwijck.

Dorien Lups en Myke Halkema mochten direct aantreden tegen Raquel Humphris en Marije Bloem. De dames van VELO gingen voortvarend van start en namen al snel een voorsprong. De wedstrijd ging overtuigend naar de Wateringse ploeg met 14-21 en 12-21.

Op de baan ernaast werd het spektakelstuk van de avond gespeeld. Kopman Jim Middelburg deed weer mee na geblesseerd te zijn geweest en dubbelde met Alex Vlaar tegen Jordy Hilbink en Jorrit de Ruiter. Beide duo’s stonden als een huis en gaven zich in de verdediging niet zomaar gewonnen. Wanneer je dacht dat er een punt gescoord zou worden kwam de shuttle toch elke keer weer net 1 of 2 keer extra terug. Jim en Alex wisten de eerste game naar zich toe te trekken met 19-21. In de tweede gaven ze iets te makkelijk de aanval weg en werd het 21-15 voor de mannen van Duinwijck. Gelukkig vonden Jim en Alex in de beslissende set weer hun eigen spel en wonnen zij deze met 17-21.

De herendubbel duurde zo lang dat de dames enkel van Marleen Kuipers tegen Debora Jille gespeeld kon worden voordat de herendubbel afgelopen was. De eerste game ging naar Debora met 21-12. Daarna wist Marleen lange tijd voor te staan, maar het mocht niet baten: Debora herpakte zich en won met 21-18.

Hierna ging Dorien de baan op voor de single tegen Raquel, terwijl op de andere baan Rowan Scheurkogel mocht aantreden tegen Jerry Natenstedt. Dorien gaf aan wat zenuwen te hebben maar in haar spel was daar niks van terug te zien. Ze speelde overtuigend en won de partij met 18-21 en 16-21. Rowan had helaas geen antwoord op het aanvallende spel van Jerry. Jerry speelde dikwijls een scherpe netbal waarna hij de daaropvolgende lob kon afmaken met een steile smash. Het werd 21-15 en 21-10 voor Jerry.

De laatste single van deze avond ging tussen Alex Vlaar en Jordy Hilbink. Alex ging vlot van start en pakte een kleine voorsprong maar kon deze helaas niet vasthouden. De ervaring en het vermogen van Jordy om alles terug te brengen zorgde ervoor dat het 21-11 en 21-6 werd voor Jordy.

Tot slot werden de gemengd dubbels gespeeld. Jim en Myke speelden tegen Jorrit en Debora. Jim en Myke lieten geen spaan heel van hun tegenstanders en wonnen de eerste game met 21-8. In de rust tussen de sets gaf het duo van Duinwijck op in verband met een blessure van Debora. De andere mix werd gespeeld door Marleen Kuipers en Ewout Beukers. Aan de overkant stonden Marije Bloem en Ralph Starren. Marleen en Ewout speelden met vlagen goed, maar waren te wisselvallig om de winst naar zich toe te kunnen trekken. Het werd 21-17 en 21-15 voor Duinwijck.

Hiermee komt de eindstand van deze avond op een 4-4 gelijkspel. Komende zaterdag speelt Le Credit Sportif VELO om 19.00 uur tegen Smashing in de eigen VELO-hal en op zondag om 16.00 uur de inhaalwedstrijd tegen Victoria bij BCRS in Spijkenisse. Deze wedstrijden zullen gaan uitmaken of en met hoeveel bonus punten VELO de kampioenspoule in gaat, dus kom ons allemaal aanmoedigen!LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!