Velo
 

Belangrijke winst voor Van Zundert VELO in zenuwslopende wedstrijd

Belangrijke winst voor Van Zundert VELO in zenuwslopende wedstrijd

Na de twee wat mindere wedstrijden van Van Zundert VELO heeft het team afgelopen zaterdag goede zaken gedaan door in een zenuwslopende wedstrijd met 5-3 te winnen van BC Duinwijck.

In een goedgevulde Duinwijckhal begonnen Imke en Myke sterk aan de damesdubbel en wonnen de eerste set overtuigend. De tweede set keken ze de nagenoeg de hele set tegen een fikse achterstand aan, maar kwamen sterk terug en wonnen alsnog met 23-21. De herendubbel was de spectaculairste wedstrijd van de avond en duurde maar liefst 1 uur en een kwartier. Deze bloedstollende wedstrijd, met nog een eng moment op 18-18 in de derde set waarbij Alex de shuttle in zijn oog kreeg, werd beslist met 30-28 in het voordeel van Jim en Alex.

Lisa speelde een sterke singel tegen Akvile en wist de eerste set knap te winnen. Helaas begon Akvile steeds beter in de wedstrijd te komen en Lisa verloor dan ook in 3 sets. Rowan speelde eveneens een sterke singel tegen Jerry maar kwam beide sets net iets te kort. Alex kon gelukkig nog singelen en speelde een mooie pot tegen Jordy. Lange rally’s gepaard met scherpe steeks bezorgde Jordy de overwinning. Imke begon moeizaam in haar singel tegen Raquel maar wist de eerste set toch knap te winnen met 21-19. De tweede set zat Imke er veel lekkerder in en won solide.

Ondertussen was ook de gemengd dubbel van Jim en Myke tegen Jordy en Fabienne. De eerste set ging vrij eenvoudig naar Jim en Myke. In de tweede set zette Jordy veel meer druk en maakte het Jim en Myke nog erg lastig, maar gelukkig wonnen ze in de verlenging met 24-22.

De laatste wedstrijd van de avond, de gemengd dubbel van Ewout en Lisa tegen Jorrit en Dorien, was wederom een spectaculaire wedstrijd en werd in drie sets beslist in het voordeel van Van Zundert VELO. Vooral Ewout speelde ijzersterk. Hij vocht, sprong en dook voor elk punt en scoorde met harde en geplaatste smashes. Lisa verraste de overkant vaak door steeds dichter op het net te kruipen en op die manier nog meer druk te zetten.

Dit resulteerde in een 5-3 overwinning op BC Duinwijck. Een goed begin van het laatste dubbele weekend van het seizoen. Morgen om 15.00 uur komt het team uit Almere op bezoek in Wateringen. Zij staan op dit moment tweede in de poule dus dat belooft een spannende wedstrijd te worden.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!