Velo
 

Belangrijke overwinning VELO Badminton tegen Roosterse BC

Belangrijke overwinning VELO Badminton tegen Roosterse BC

Zaterdagavond stond voor Team 1 van VELO de belangrijke thuiswedstrijd tegen Roostere BC op het programma. Met een eindstand van 5-3, mede dankzij winst van alle dubbelspellen, behoudt de ploeg uit Wateringen haar 4de plaats in het gevecht voor de kampioenspoule.

Nick Fransman en Jim Middelburg mochten in de herendubbel het spits afbijten tegen Noah Jongen en Rick Steuten. Met een overwinning van 21-17 en 21-16 kwamen de mannen niet in de problemen en haalden zij het eerste punt binnen. Op de baan ernaast was het damesdubbel van Myke Halkema en Milou Lugters aan de gang. Met sterk tactisch spel wisten zij hun tegenstanders te verslaan met duidelijke cijfers 21-13 en 21-11.

Met een tussenstand van 2-0 was het tijd voor de singels van Dion Rovers en Frederika Lagerstedt. Ondanks een sterk begin van Dion in beide sets, wist hij niet te winnen van de zeer ervaren Belgische speler Marijn Put. De singel van Frederika tegen de jonge Flora Wang was een ware strijd. Na verlies van de eerste set wist Frederika zich te herpakken en de tweede set met goed tactisch spel te winnen. Na een hele spannende derde set ging de winst helaas naar Roostere BC. Hierna was het tijd voor de laatste twee singels van Hanna Couwenhoven en Nick Fransman. De kopman van VELO hield zijn hoofd koel en wist zijn tegenstander Rick Steuten te verslaan met duidelijke cijfers 21-12 en 21-12. De singel van Hanna tegen Kirsten Boonen was een heel andere wedstrijd. Met goede tactiek wist Hanna de eerste set gemakkelijk binnen te halen. Kirsten kwam echter in de tweede set steeds beter in het spel en kon daardoor op Hanna uitlopen. Gelukkig herpakte Hanna zichzelf en wist zij nog ontzettend dichtbij te komen, maar verloor nipt met 20-22. Ook de grote achterstand aan het begin van de derde set wist Hanna nog een keer goed te maken en daardoor kwam de spanning weer helemaal terug aan het eind van de derde set. Helaas ging ook de derde set na een heel spannende partij naar Roosterse BC.

Met een tussenstand van 3-3 lag er veel druk op de mixen om toch de overwinning te pakken. Na een goed begin van Anne en Noah, konden Myke en Jim hun spel aanpassen en wist het ervaren koppel de winst te pakken met 21-16 en 21-12. De laatste mix van Russell Muns en Milou Lugters was bepalend of VELO de nodige overwinning zou behalen. Met een stroef begin in de eerste set verloren Russell en Milou de eerste set met 19-21. Zij wisten zich in de tweede set te herpakken en speelden een ijzersterke set en wonnen deze dan ook met 21-11. In de derde set kwam de spanning van de wedstrijd helemaal terug. De ploegen gingen gelijk op en dit eindigde in een bloedstollende ontknoping van de laatste mix. Met al een matchpoint te hebben verspeeld, wonnen Russell en Milou alsnog de wedstrijd en boekte Team1 de winst.

‘De zege is zwaarbevochten en goed voor ons doel om de kampioenspoule te halen. Toch laat het een bittere nasmaak achter, omdat wij er meer uit wilden halen’ – Franklin Telwin, hoofdcoach

Met een 5-3 zege wist VELO de vierde plek in de competitie ranglijst te behouden. Na de spannende wedstrijd tegen Roosterse BC heeft de ploeg twee weken rust, waarna de strijd om de kampioenspoule op 30 oktober met een uitwedstrijd hervat wordt tegen Smashing uit Wijchen.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!