Velo
 

Belangrijke winst in het dubbelweekend voor VELO Badminton

Belangrijke winst in het dubbelweekend voor VELO Badminton

Zondagmiddag stond de tweede wedstrijd van het dubbelweekend op het programma voor het eerste team van VELO, ditmaal thuis tegen Decorette BC Amersfoort. Hier pakte het Wateringse team alle punten in de dubbelspelen, maar liet het wat steekjes vallen in de enkelspelen: eindstand 5-3 voor VELO.

Jim Middelburg en Nick Fransman mochten aantreden tegen Ruben Wijnands en Niels Veenstra. De eerste set werd gemakkelijk door Jim en Nick gewonnen, maar door een verslapping in de tweede set was er toch een derde nodig om de klus te klaren. Deze set speelden onze mannen degelijk uit en wonnen uiteindelijk met 21-8. Op de andere baan speelden Myke Halkema en Milou Lugters tegen Meike Versteeg en Madouc Linders. Myke en Milou, die na een maand blessureleed eindelijk weer groen licht had om de baan op te gaan, speelden al snel als vanouds en konden redelijk gemakkelijk de dubbel in twee sets naar zich toetrekken.

De damessingels van respectievelijk Frederika Lagerstedt tegen Meike, en Veda Diemel tegen Anouk van Wijk gingen beide in drie sets verloren. Frederika begon erg goed aan haar wedstrijd, maar hield dit helaas maar 1 set vol. Veda knokte zich juist goed terug in de tweede en derde set, maar kon aan het eind haar zenuwen niet in bedwang houden.
Toen was het de beurt aan de mannensingels. Nick kon rustig en vrijuit spelen tegen Hans van Os. Hij maakte goed gebruik van het hele veld en kwam nooit in de problemen. In de tweede mannensingel nam Dion Rovers het op tegen Niels. Dion miste wat scherpte en maakte net iets te veel onnodige fouten om het Niels echt moeilijk te maken: hij verloor met 16-21 en 17-21. Na de singels ging het dus gelijk op en stond het 3-3.

Jim en Myke hadden weinig moeite met tegenstanders Hans en Anouk in de gemengddubbel en sleepten het 4e punt van de middag binnen. Net als gisteren werd de spannendste partij voor het laatst bewaard, maar dat was ditmaal ook de beslissende partij die ging uitmaken of er een winst of gelijkspel behaald zou worden voor het team uit Wateringen. Russell en Milou mochten eindelijk weer samen aantreden en lieten zich van hun goede kant zien in de eerste set. In de tweede set werd er teveel verdedigd door VELO, waardoor Amersfoort beter in hun spel kon komen en de setwinst pakte. De derde set stond vooral in het teken van strijden en elkaar oppeppen. Waar het er na een achterstand van 20-17 even somber uit zag voor Russell en Milou, sleepten ze er na een goede reeks toch een verlenging uit en wonnen uiteindelijk met 24-22.

Dit resulteerde in een 5-3 overwinning. Moe maar voldaan kan de ploeg terugkijken op een goed dubbelweekend, waar veel belangrijke punten zijn gepakt. Volgende week zaterdag speelt VELO thuis om 19.00 uur tegen Roosterse BC. Hier moeten wederom veel punten worden gescoord om zicht te blijven houden op de kampioenspoule, dus kom het eerste team steunen. Het is tevens ook de laatste wedstrijd voor de korte herfststop: de twee weekenden erna worden er geen eredivisiewedstrijden gespeeld.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!