Velo
 

BC Duinwijck te sterk voor JNICE VELO in Haarlem

BC Duinwijck te sterk voor JNICE VELO in Haarlem

Zaterdagmiddag om 15:00uur begon de uitdaging, VELO moest het opnemen tegen regerend landskampioen Duinwijck. De Haarlemmers zijn net als VELO goed aan de competitie begonnen, en tijdens de viering van hun 75-jarige jubileum is het eerste team van VELO te gast in de drukke GIRO-hal in Haarlem, waar de avond zal worden afgesloten met een groot feest om het bestaan van Duinwijck te vieren. Dit resulteerde in een extra sterke opkomst van de tegenpartij, maar omdat de VELO’ers hard gestreden hebben, haalden ze toch nog twee mooie puntjes mee naar het Westland.

De avond werd traditioneel afgetrapt met de dubbels. In de herendubbel namen Jim Middelburg en Mees Janssen het op tegen de Nederlands kampioen mannendubbelspel Ties van Der Lecq met partner Wessel van der Aar. Het was een lastige pot voor Jim en Mees en ondanks veel vechtlust en goed spel moesten zij de overwinning aan Duinwijck laten.

Myke Halkema en Milou Lugters speelden een sterke wedstrijd tegen Debora Jille en Imke van der Aar. De dames van VELO bleven in beide sets erg goed bij en maakten het Debora en Imke erg lastig. De wedstrijd werd helaas verloren, maar de VELO-dames lieten zien nog zeker mee te komen met een van de beste damesdubbels in de eredivisie.

Bij een 2-0 achterstand gingen de eerste mannen- en vrouwensingle van start. Amy Tan speelde een waanzinnig spannende wedstrijd tegen Chloë Mayer. De eerste set ging naar Duinwijck, maar de kapiTAN van het team stond op en knokte zich terug in de wedstrijd. Met enorm lange rally’s en stalen zenuwen sleepte Amy het eerste punt voor VELO binnen!

Op de andere baan was debutant Rens Lagrouw aan de beurt tegen de nieuwe aanwinst van Duinwijk, Adith Karthikeyan Priya. Een lastige wedstrijd voor Rens, maar met lange en goede rally’s zegt de stand zeker niet alles over deze wedstrijd. Rens moest ditmaal de overwinning aan Priya laten, maar kan zeker trots zijn op zijn debuut tegen een sterke tegenstander.

Bij een score van 3-1 in het voordeel van Duinwijk gingen Veda Diemel en Mees van start aan hun singles. Mees trof in Aram Mahmoud een van de sterkste herensingles van Nederland. Mees bleef de eerste set goed bij, maar moest uiteindelijk na een flinke strijd toch zijn meerdere erkennen in Aram. Veda ging van start tegen Susan Li. De eerste set was wat onwennig van Veda en met een sterk spelende Susan ging de eerste set naar Duinwijck. De tweede set wist Veda knap om te schakelen en met sterk spel wist zij een derde set af te dwingen. De derde set ging lang gelijk op, waarbij Veda uiteindelijk na een extreem lange rally op matchpoint kwam. Deze werd gelijk benut en na een zenuwslopende wedstrijd haalde Veda het tweede punt voor VELO binnen.

Tijd voor het slotakkoord van de wedstrijd: de twee laatste mixpartijen. Milou en Rens namen het op tegen Ties en Debora. Milou en Rens streden voor wat ze waard waren, maar uiteindelijk waren Ties en Debora een maatje te groot en stond het 5-2 voor de thuisploeg. Jim en Myke speelden tegen Aram en Imke. Helaas kwam het VELO-duo niet lekker in hun spel tegen een zeer sterk spelend Duinwijck-koppel. De wedstrijd ging in twee sets verloren, waardoor VELO uiteindelijk 2 punten meeneemt terug naar Wateringen.

Volgende week neemt het eerste team van VELO het om 19:00uur thuis op tegen Amersfoort. Op basis van de ranglijst belooft dit weer een spannende pot te worden tussen de huidige nummers 3 en 4. Kom dus zeker langs om team 1 naar de overwinning te schreeuwen in Wateringen!

 

 LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!