Velo
 

Van Zundert VELO naar finaledag van de Carlton GT Cup

Van Zundert VELO naar finaledag van de Carlton GT Cup

Aanstaande zaterdag 21 mei wordt de finaledag van de Carlton GT Cup gehouden. Landskampioen Van Zundert VELO heeft zich geplaatst voor de finaledag samen met zeven andere teams. Team 2, 3 en 5 van VELO badminton hebben zich niet weten te plaatsen.

Team 3 (eerste divisie) stroomde in in de derde ronde van de Cup. Zij moesten meteen tegen het eerste team van BC Amersfoort en verloren deze wedstrijd met 5-0, waardoor ze meteen uitgeschakeld waren. Team 2 (eerste divisie) stroomde ook in in de derde ronde van de Cup en moest tegen het eerste team van BBC. Hier werd gemakkelijk met 5-0 van gewonnen, waarna ze in de vierde en laatste ronde tegen het eerste team van TFS Barendrecht moesten. Barendrecht was in de competitie kampioen geworden in de eerste divisie, dus het zou een lastige klus worden. Na een aantal spannende wedstrijden was de 4-1 overwinning uiteindelijk voor Barendrecht.

Team 5 (derde divisie) begon in de eerste ronde in een poule. Het team werd net aan eerste en ging door naar de tweede ronde. Daar kwamen ze het eerste team van Conquesto tegen dat in de competitie tweede divisie heeft gespeeld. Na vijf spannende wedstrijden won VELO knap met 3-2 van Conquesto en ging zo door naar de derde ronde. Daar kwam het tegenover het eerste team van Mariken te staan, dat in de competitie eerste divisie heeft gespeeld. Op voorhand leek het een pittige wedstrijd te worden, maar niets was minder waar. Een 4-1 overwinning voor VELO was de uitslag. Team 5 plaatste zich hierdoor verrassend voor de vierde en laatste ronde voor de finaledag. In die ronde kwam het het eerste team van BC Amersfoort tegen. Amersfoort deed wat het moest doen en won zo met 5-0 van team 5 van VELO. Desondanks heeft team 5 een erg knappe prestatie geleverd.

Landskampioen Van Zundert VELO, team 1, is het enige team van VELO dat zich wist te plaatsen voor de finaledag. Bij instroming in de derde ronde moesten zij het eerst opnemen tegen het eerste team van BC Gouweslag dat in de competitie vierde divisie heeft gespeeld. Deze wedstrijd werd uiteindelijk een makkelijke prooi voor Van Zundert VELO; er werd met 5-0 gewonnen. In de vierde en laatste ronde voor de finaledag was Van Zundert VELO geloot tegen het eerste team van BC Olympia dat tweede divisie speelt. Ook deze wedstrijd ging met 5-0 naar Van Zundert VELO, waardoor het team zich plaatste voor de finaledag van de Cup.

Van Zundert VELO zal proberen om naast de landstitel ook de beker te winnen. De eerste wedstrijd die Van Zundert VELO zaterdag moet spelen is om 10.00 uur tegen het tweede team van BC DKC. De finaledag van de Carlton GT Cup wordt gehouden in Epe in de PWA-hal.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!