Velo
 

Inschrijving Westland toernooi 2017 is open

Inschrijving Westland toernooi 2017 is open

Het Westland toernooi wordt dit jaar op zaterdag 11 februari 2017 als ééndagstoernooi gespeeld in de Sportcentrum De Pijl, Bachlaan 1 Naaldwijk. Hopelijk doen er veel VELO-spelers mee, deelname is immers mogelijk voor spelers vanaf de 3de divisie, en ook voor recreanten(team)spelers is de D-groep een aanrader.

Inschrijven kan via toernooi.nl, met de volgende link:
https://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=52896C32-8B45-45F0-9985-84C16893CF26

Er kan ingeschreven worden in 4 klassen.
• In de A-klasse mogen deelnemers inschrijven die in dit seizoen (2016-2017) niet hoger hebben gespeeld dan 3de divisie bondscompetitie.
• In de B-klasse mogen deelnemers inschrijven die in dit seizoen (2016-2017) niet hoger hebben gespeeld dan 2de klasse districtscompetitie of najaarsherencompetitie klasse B.
• In de C-klasse mogen deelnemers inschrijven die in dit seizoen (2016-2017) niet hoger hebben gespeeld dan 5de klasse districtscompetitie of najaarsherencompetitie klasse C.
• In de D-klasse mogen deelnemers inschrijven die in dit seizoen (2016-2017) niet hoger hebben gespeeld dan 7de klasse districtscompetitie of recreatief hebben gespeeld.
Jeugdleden die deelnemen aan de seniorencompetitie 2016-2017 worden toegelaten tot de A, B of C klasse echter niet tot de D klasse!

ALGEMEEN
Het toernooi is toegankelijk voor alle seniorleden van alle Westlandse badmintonclubs, betrokken bij de Westlandse Badminton Federatie (WBF).
Datum en tijd: zaterdag 11 februari 2017, van 9.00 tot 18.00 uur.
Organisatie in handen van BC Mix uit Naaldwijk.

SPECIFIEKE BEPALINGEN
Er wordt zoveel mogelijk gespeeld volgens het poule / afvalsysteem, zodat bij alle onderdelen meerdere partijen worden gespeeld. Uitzondering hierop is de heren en damesenkel waar, bij ruime deelname, voor een afvalsysteem gekozen zal worden
Poule grootte is maximaal 4 en minimaal 3. Poule winnaars (of de beste 2de plaats) gaan door naar de kruisfinales, waarna de finale uit de winnaars wordt gespeeld.
Onderdelen met slechts een poule zijn winnaars de eerste twee uit de poule.
Gespeeld worden: heren-, damesenkel, heren-, damesdubbel en gemengd dubbel.
Voor de finales wordt een scheidsrechter aangewezen. Bij de overige partijen dient u hiervoor zelf te zorgen of zelf te tellen.

INSCHRIJVING EN SPEELSTERKTE
Inschrijving is mogelijk in maximaal twee verschillende onderdelen (in ÉÉN klasse).

Door de compactheid van het toernooi kan het voorkomen dat meerdere partijen achter elkaar moeten worden gespeeld.
Bij dubbelspelen moet worden ingeschreven in de klasse van de partner die in de hoogste klasse moet uitkomen. Bij te weinig inschrijvingen in een onderdeel vervalt dit onderdeel. De toernooicommissie kan de betreffende deelnemers in een hogere categorie plaatsen.
Een inschrijving voor een dubbelspel is pas geldig als van beide spelers een inschrijving is ontvangen. Deelnemers die niet over een partner beschikken, maar wel een dubbelspel willen spelen, kunnen dit bij de inschrijving aangeven, door bij partner “wanted” in te vullen.
De toernooicommissie zal dan proberen een partner te vinden.
De inschrijving sluit 28 jan 2017, of zoveel eerder als het maximum van 150 partijen is bereikt.

Deelnemers dienen zich een half uur voor hun eerste wedstrijd bij de wedstrijdtafel te melden. Zij mogen zonder toestemming van de toernooileiding de sporthal niet verlaten. Als je al weet dat je een periode niet aanwezig kan zijn, laat het ons dan weten!

INSCHRIJFGELD
Het inschrijfgeld bedraagt € 9 bij inschrijving in één onderdeel en € 14 bij inschrijving in twee onderdelen.
Je dient je inschrijfgeld voor je eerste wedstrijd bij de wedstrijdtafel te voldoen.

SHUTTLES
Er wordt gespeeld met nylon shuttles die door de toernooicommissie beschikbaar worden gesteld (Yonex Mavis 500). De kosten hiervoor zijn in het bedrag voor inschrijving inbegrepen.
In de A-klasse moet er met veren shuttles worden gespeeld. In de B-klasse mag er met veren shuttles gespeeld worden, indien beide partijen hiermee instemmen.
Voor deze shuttles dient men zelf zorg te dragen. Veren shuttles zijn tegen dagprijs in de hal verkrijgbaar.
Voor de finalepartijen worden twee veren shuttles per finale ter beschikking gesteld.
Indien er met veren shuttles wordt gespeeld zijn alleen Yonex Aerosensa 30 speed 3 toegestaan, tenzij beide partijen anders overeenkomen!

PRIJZEN
Voor alle onderdelen wordt een eerste en tweede prijs beschikbaar gesteld.

Contact
Voor vragen kunt u terecht bij Piet Cornielje tel: 06 – 50264952 of email: pcornielje@freeler.nlLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!