Velo
 

Gezellige dagtrip naar Brugge met de recreanten op dinsdag 21 mei 2019

Gezellige dagtrip naar Brugge met de recreanten op dinsdag 21 mei 2019

De ontvangst op het VELO-parkeerterrein is allerhartelijkst. En de bus vertrekt op tijd. De lente is op zijn hoogtepunt.

De rit naar Hoogerheide is gezellig. De koffie en het gebak staan uitnodigend klaar. Door de Liefkenshoektunnel en via de Expresweg (Zelzate) rijdt de bus Brugge binnen. Op de speciale in- en uitstapplaats kan ieder zijn weegs kiezen. De chauffeur benadrukt, om 5 uur, weer in de bus te stappen en wenst het gezelschap een plezierige wandeling door het prachtige, oude, centrum.

Inderdaad, het is verrassend. Elke hoek verbergt iets. Een historisch gebouw, gouden beelden langs een gevel, kleine gevelbeelden. De ommegang met de gids laat de geschiedenis, van deze stad, een verhaal worden. De mensen uit de 16e en 17e eeuw gaan leven. Aan heerlijke biertjes, fijne chocolaatjes en romige ijsjes… geen gebrek. De terrassen zijn druk bezet.

Van lieverlee wordt teruggewandeld door het Minnepark. De bus vertekt naar Nederland. In Hoogerheide staat de soep op het vuur. Een lekker diner wordt geserveerd. Terug in de bus is iedeereen voldaan, nagenietend van de TOPdag.

Met dank aan Joke en Wil en alle deelnemers.

Ria HazekampLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!