Velo
 

Organisatie

Organisatie

 

VELO Badminton is een begrip in de Nederlandse badmintonwereld, wat voor een belangrijk deel te danken is aan ons eerste team, dat vanaf 1979 op het hoogste niveau speelt en maar liefst twaalf keer het landskampioenschap behaalde. Maar VELO Badminton biedt veel meer, want in onze filosofie willen we voor alle leden niet alleen een TOP-club zijn, maar ook een top-CLUB.

 

Er zijn bij VELO Badminton verschillende mogelijkheden om te badmintonnen voor jeugd, senioren en recreanten. Er is plaats voor jong en oud die op verschillende niveaus, beginnend tot gevorderd, kunnen badmintonnen. Mocht je geïnteresseerd zijn, kom dan een keer gezellig langs!

Bestuur

Voorzitter VELO Badminton

(Tijdelijke afwezig vanwege persoonlijke omstandigheden) Cock Diemel
06 24260857
voorzitter@velo-badminton.nl

 

Secretaris

Hanneke van der Valk
secretaris@velo-badminton.nl

 

Penningmeester

Maurice Annaars / Eric van der Burg
penningmeester@velo-badminton.nl

 

Ledenadministratie

Mila Diemel

 

Tijdelijke bestuursondersteuning

Evert Lamme

Rikkert Suikerland

 

Voorzitter sporttechnische commissie

Vacant

 

Voorzitter faciliteiten en activiteiten

Luuk Olsthoorn
mob. 06 249 232 18

Email: fa@velo-badminton.nl

 

Voorzitter PR, communicatie en sponsoring

Vacant

Commissies

Ewout Beukers

Melissa van Tusschenbroek

Michelle Middelburg

 

Jeugd sporttechnische commissie:

Tomas Spanbroek
Koen Bertens
Heidi de Graaf

 

Team 1 sporttechnische commissie:

Rikkert Suikerland

 

Opstap begeleider:

Sandra Lamme

 

Commissie faciliteiten en activiteiten

activiteitencommissie@velo-badminton.nl

Veda Diemel
Marleen Kuijpers
Emma Lörtzer
Luuk Olsthoorn

 

Commissie PR, sponsoring en communicatie

pr.sponsoring.comm@velo-badminton.nl

 

Myke Halkema
Suzanne Straaijer
Russell Muns
Arjen Albers
Franklin Telwin
Mees Janssen

 

Commissie website

 

Maurice Annaars

Dion Rovers

Myke Halkema

Vrijwilligers

VELO Badminton is een badminton-topsportvereniging waarbij vrijwilligers cruciaal zijn. Mensen zijn dagelijks bezig om zowel het sportieve als het sociale aspect in goed banen te leiden. Van bestuurder tot bardienst, van onderhoud tot trainers, VELO Badminton is trots op al deze vrijwilligers die het de leden mogelijk maken hun favoriete sport te beoefenen, te bekijken, te beleven.

 

Het voordeel van een vereniging als VELO Badminton is dat er voor potentiële vrijwilligers altijd wel een rol gevonden kan worden waarin men zijn of haar kwaliteiten vorm kan geven. Want, hoewel we gelukkig veel mensen hebben die een rol willen spelen bij VELO Badminton, zijn we continu op zoek naar versterking op allerlei vlak. Qua tijdsbesteding valt er altijd een mouw aan te passen, of men nu een paar keer per jaar een taak wil doen of bij wijze van spreken dagelijks, alles is mogelijk en bespreekbaar.

 

Lijkt het je wat om een rol te spelen in de organisatie van VELO Badminton of wat kleine taakjes zo nu en dan uit te voeren, zoals een bardienst, om op die manier de club te helpen? Of heb je andere ideeën? Klik dan hier om te laten weten dat je geïnteresseerd bent!

Historie

Badmintonclub VELO is in september 1966 opgericht. Na enige maanden in de gymzaal van de Wateringse Jozefschool te hebben gespeeld, kreeg de jonge vereniging in januari 1967 de beschikking over een ruime hal in de groenteveiling van Kwintsheul. Ondanks de primitieve omstandigheden met straattegels als ondergrond en beperkte kleedgelegenheid werd hier de basis gelegd voor een bloeiende vereniging, waarin er naast een prestatiegerichte selectie steeds ruimte was voor een grote groep recreatief ingestelde spelers. Vanaf de eerste jaren heeft de vereniging altijd een grote jeugdafdeling gekend. In de herfst van 1971 keerde VELO Badminton terug naar Wateringen, waar het naast de andere sportafdelingen ging spelen in de eigen VELO-hal.

 

Het eerste team komt sinds 1979 uit in de Nederlandse eredivisie. Het promoveerde daarvoor zeven maal in de eerste twaalf jaar van haar bestaan.

 

VELO werd in het seizoen 1984/85 voor het eerst landskampioen. Onder leiding van de teruggekeerde coach Wim Bleijenberg, versloeg een team bestaande uit Uun Santosa, Ivan Kristanto, Dennis Tjin Asjoe, Ed Romeijn, Jimmy Telwin, Hans Reith, Karin van der Valk, Astrid van der Knaap en Carol Liem BC Duinwijck in de finale in Arnhem. Het tweede team van VELO promoveerde dat jaar naar de eredivisie, waardoor de Wateringers in 1985/86 (kortstondig) met twee teams op het hoogste niveau speelden. Het ‘extra’ eredivisieteam bestond uit Arles Tjin Asjoe, Gwenny van Beek, Marcel Daniels, Bernadette Duindam, Paul van de Heuvel, Andrie Karamoy, Jan van Rossum, Anneke Waney en Rickey Waney.

 

Het tweede team werd later nog verschillende malen kampioen in de op één-na-hoogste divisie, maar het was inmiddels reglementair onmogelijk met twee ploegen van één club in de eredivisie te spelen.

 

VELO mocht de wisselbeker voor landskampioenen definitief houden doordat het in 1988, 1989 en 1990 drie keer achter elkaar de landstitel won. Daarbij was het in de finale drie jaar aaneen de baas over wederom BC Duinwijck. Het moest vervolgens tien jaar wachten op een landskampioenschap, maar in 1999/2000 kwam dat er, nadat de Indonesische voormalig wereldkampioene Mia Audina met een Nederlander trouwde en zich bij VELO aansloot. De tot Nederlandse genaturaliseerde topspeelster hielp in 2004 en 2006 wederom bij het binnenhalen van nog twee titels.

 

In 2010, 2012 en 2014 werd VELO badminton nog drie keer landskampioen. De teller stond toen op het mooie getal 10, waardoor er vanaf 2014 gespeeld wordt met een ster op het shirt. In 2016 en 2017 werden het 11en 12landskampioenschap binnen gesleept in een spannende finale tegen respectievelijk BV Almere en BC DKC.

 

Dankzij verscheidene hoofdsponsors veranderde VELO in de loop der jaren enkele keren haar naam. Zo gingen de Wateringers door het leven als Kawasaki VELO (1984-1986), Non smokers VELO (1990-1992), Sportline VELO (1992-1994), vanaf 1995 als Conservatrix VELO en later als Van Zundert VELO. Le Credit Sportif is sinds het seizoen 2017/2018 de huidige sponsor van VELO Badminton.

Ereleden

Leden van Verdienste VELO Badminton (ingesteld in 1999)

Emmy Bonnet (1999)

Ab van Vliet (2000)

Michel Hulsbosch (2000)

Dennis Tjin Asjoe (2001)

Natalie Verhoef (2002)

Koos Batist (2003)

Jeanne van Vliet-Van Capelle (2005)

Jan van Rossum (2006)

Richard van Loenen  (postuum aan Diana Dat, 2009)

Rob Konings (2009)

Henk Weijs (2010)

Aad van Rij (2011)

Wil Zuijderwijk (2012)

Mathilde Reith-Duijvesteijn (2012)

Aico van Gent (2013)

Leo van de Nouweland (2013)

Rikkert Suijkerland (2014)

Jeroen Zwaan (2015)

Lisa Malaihollo (2017)

Ciraar Slaats (2019)

 

Erelid VELO Badminton

Gerard van Zundert (2015)

 

Badmintonleden als Erelid van VELO (Zilveren Speld)

Jan van der Knaap (1980)

Aad van der Helm (1996)

Piet van Loenen (1998)

Emmy Bonnet (2004)

 

Erelid van VELO – Gouden sportpenning

Met oorkonde voor haar bijzondere prestaties op de Olympische Spelen in Athene: Mia Audina (2004)

LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!