Velo
 

VELO Badminton;4;Drop Shot;4;uit;VELO pakt kansen en neemt plek op ranglijst terug

VELO Badminton;4;Drop Shot;4;uit;VELO pakt kansen en neemt plek op ranglijst terug

De vierde plek op de ranglijst werd vorige week ingepikt en het team wilde het competitieseizoen afsluiten met een goede prestatie om de plek terug te winnen. Zoals twee keer eerder dit seizoen is de wedstrijd tegen Drop Shot geëindigd in een gelijkspel.

Zonder Nick Fransman werd de herendubbel gespeeld door Jim Middelburg en Russell Muns. Zij moest het zaterdagavond opnemen tegen Lars Kros en Wessel van der Aar. Het ingespeelde duo kwam geen enkel moment in de problemen en kon hun gemaakte voorsprong steeds uitbreiden. Het Haagse duo wilde het spel vertragen om niet mee te gaan in het hoge tempo, maar de Wateringers hielden zich aan hun eigen spel. Uiteindelijk wonnen de heren met tweemaal 12-21. Op de baan ernaast stonden Milou Lugters en NK dubbel finalist Myke Halkema tegenover NK singel finalist Jaymie Laurens en NK dubbel finalist Alyssa Tirtosentono. In de eerste set was het voor Milou en Myke nog zoeken naar het juiste spel, hun tegenstanders konden met hun kracht namelijk makkelijk punten scoren. In de tweede set hadden de dames het antwoord gevonden en werd het een zeer spannende en vermakelijke wedstrijd. Het kwam tot een verlenging waarbij VELO helaas aan het kortste eind trok. Door een 21-12, 23-21 verlies werd de tussenstand na de dubbels 1-1.

De wedstrijd werd vervolgd met een singel tussen Fredrika Lagerstedt en Natalia Perminova. De Russin was de bovenliggende partij en speelde met hoog tempo. De Zweedse kon dit snelle spel in de eerste set nog pareren, maar kon de diepte in haar spel niet meer vinden in de tweede set waardoor Drop Shot kon uitlopen (21-18, 21-12). Bij de heren werd het een broederstrijd. Ruben Kweekel mocht het namens VELO opnemen tegen broertje Joran Kweekel. Tot gisteren stond het 2-1 in het voordeel van Ruben in onderlinge, officiële wedstrijden. De singelaar van Drop Shot heeft in de tussentijd, anders dan Ruben, de keuze gemaakt voor topsport en zich volledig gestort op de sport. Dit heeft erin geresulteerd dat het een leuke wedstrijd werd, waarin duidelijk zou worden dat Joran de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Met 21-10, 21-11 kon Ruben leuke punten scoren, maar ging de winst naar Joran.

Het spektakelstuk van de avond zat hem in de tweede enkels. Dion Rovers mocht het opnemen tegen Lars Kros, terwijl Hanna Couwenhoven de degens kruiste met Novi Wieland. Daar waar Hanna haar spel meteen vond was het voor Dion zoeken. Lars maakte het Dion zeer lastig en al snel keek Dion tegen een achterstand aan, Novi kon maar geen vuist maken tegen het snelle spel en maakte zeer veel fouten. De singelaar van VELO keek tegen een achterstand aan en verloor vrij dik de eerste set (21-13), Hanna en Novi maakten er meteen een spannende wedstrijd van door een verlenging te spelen die nipt naar VELO ging (21-23). Aangespoord door een fanatieke coach vond de singelaar uit het Zuiden vertrouwen en ging hij met meer bravoure spelen, Novi op de andere baan tapte uit een ander vaatje en Hanna moest tactisch snel schakelen. Dion streed en vocht en kon nipt de tweede set naar zich toe trekken (19-21), Hanna spaarde haar krachten voor een derde set (21-14). Nu werd alles beslist, wie zal bovenop komen? Lars maakte het Dion niet makkelijk, het ging gelijk op en Dion kon een kleine voorsprong opbouwen, beide dames hadden een conditionele uitdaging voor de boeg. VELO kroop richting de matchpoints, Dion voelde de spanning en begon wat foutjes te maken, Hanna kreeg vleugels en kon bijna geen fouten meer maken. Een service in het net en een uitbal maakten het nog spannend bij de heren, maar toch kon Dion het over de streep trekken en zo zichzelf belonen voor een goede wedstrijd (19-21). Aan de andere kant kwam Hanna niet meer in gevaar en trok zij ook een mooi punt binnen voor het team (16-21).

Russell had zich met een blessure teruggetrokken uit de gemengd dubbel en Ruben nam zijn plek in naast Milou. Ondanks de late en onverwachte wissel deed het Wateringse paar het niet onverdienstelijk. Het agressieve netspel van Milou en de harde aanvallen van Ruben resulteerden in een 21-17, 21-18 verlies. Jim en Myke speelden op papier een zeer lastige wedstrijd. Alyssa staat nummer 2 in Nederland in de dubbel en nummer 7 in de gemengd dubbel, Joran is de nummer 2 in de herenenkel en nummer 25 in de gemengd dubbel. Jim en Myke staan respectievelijk nummer 14 en 10 in de gemengd dubbel. Het ervaren duo van VELO maakte echter korte metten met de intenties van Drop Shot, met zeer dominant spel pakten Jim en Myke het initiatief en gaven dit op geen enkel moment weg. Ze gunden de tegenstanders slechts 9 en 11 punten.

Door deze resultaten eindigde de derde ontmoeting tussen VELO en Drop Shot wederom in een gelijkspel. VELO Badminton eindigt hierdoor op een vierde plek in de ranglijst en bemachtigt het geen plek in de play-offs. Het seizoen zit er echter niet op, want er wordt nog gestreden in de beker.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!