Velo
 

Le Credit Sportif VELO;6;2dA Smashing;2;thuis;Le Credit Sportif VELO verslaat 2dA Smashing met 6-2

Le Credit Sportif VELO;6;2dA Smashing;2;thuis;Le Credit Sportif VELO verslaat 2dA Smashing met 6-2

Na een 3-weekse onderbreking van de competitie, waarin Le Credit Sportif VELO de teleurstelling over het mislopen van de kampioenspoule heeft verwerkt, hebben de Wateringers in eigen huis een ruime overwinning tegen 2dA Smashing behaald. Doel van VELO is om de eerste plek in de handhavingspoule veilig te stellen en daarmee de 6e plek in de Eredivisie badminton.

Russell Muns was zaterdagavond weer inzetbaar voor de coaches Paul de Graaf en Franklin Telwin. Samen met Jim Middelburg won hij in drie games het herendubbel. Het VELO-duo begon sterk aan de wedstrijd, lieten de teugels in de 2e set te veel vieren, maar stelden uiteindelijk orde op zaken in de derde game. Myke Halkema en Milou Lugters wonnen overtuigend het vrouwendubbel in twee sets, waardoor de tussenstand op 2-0 kwam.

Jim Middelburg mocht vervolgens direct door in het herenenkel. Ondanks dat Jim niet vaak wordt opgesteld in het enkelspel had hij de wedstrijd vanaf het begin onder controle. De eerste set ging overtuigend naar VELO, de tweede game werd erg spannend. Na enkele spectaculaire rally’s werd de winst in de verlenging binnen gehaald. Fredrika Lagerstedt had het moeilijk op de andere baan. De eerste game ging duidelijk verloren, in de tweede set vocht zij zich sterk terug. Helaas bleek de tegenstander in de derde game uiteindelijk te sterk.

Ruben Kweekel trad aan in het tweede herenenkelspel. Met gevarieerd aanvalsspel zette hij zijn tegenstander direct onder druk. Dit resulteerde in winst in de eerste set, echter de tweede set ging nipt verloren. In de beslissende derde set pakte Ruben de draad van de eerste set weer op, kwam op 20-15 voor maar moest uiteindelijk toch een verlenging toestaan. Gelukkig bleek hij over sterke zenuwen te beschikken en won met 22-20. Simone Hermsen vocht voor wat zij waard was. Na duidelijk verlies in de eerste set verliep de tweede set spannend. Toch bleek de tegenstander in de verlenging net de sterkste. De tussenstand kwam hiermee op 4-2.

In de afsluitende gemengddubbels kenden Myke Halkema en Ruben Kweekel geen enkel probleem met hun tegenstanders, met 21-13 en 21-12 was de winst snel binnen. Milou Lugters en Russell Muns hadden het lastiger. De eerste set werd gewonnen, maar in de tweede set liep het VELO-duo achter de feiten aan. In de beslissende derde set waren zij gelukkig op tijd bij de les om de winst binnen te halen, waarmee de eindstand op 6-2 voor VELO kwam.

De volgende wedstrijd voor Le Credit Sportif VELO is zaterdag 7 december om 19.00 uur tegen Roosterse BC. Na de forse nederlaag in oktober tegen de Limburgers is het team erop gebrand om de punten in Wateringen te houden. We hopen u te mogen begroeten in de VELO-hal!

Foto’s zijn gemaakt door sportshoots.nl.

 LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!