Velo
 

Le Credit Sportif VELO;5;Roosterse BC;3;thuis;Le Credit Sportif VELO revancheert zich knap op Roosterse BC

Le Credit Sportif VELO;5;Roosterse BC;3;thuis;Le Credit Sportif VELO revancheert zich knap op Roosterse BC

In de VELO hal vocht het eerste team van Le Credit Sportif VELO een knappe wedstrijd tegen Roosterse BC. De Westlandse spelersgroep wilde maar al te graag het magere resultaat van de afgelopen uitwedstrijd doen vergeten en dat lukte. De eindstand werd 5-3 voor Le Credit Sportif VELO. Dat maakte duidelijk dat Le Credit Sportif VELO met vertrouwen de strijd aan kan gaan met FZ FORZA BC Amersfoort voor de hoogste plaats in deze poule.

De beide dubbelpartijen kenden weinig verrassingen. Net als in Limburg wonnen Jim Middelburg en Russell Muns eenvoudig hun dubbel. Het noodgedwongen nieuwe dames-duo Myke Halkema en Simone Hermsen verloor in twee games van de Limburgse combinatie.

Daarna maakte Ruben Kweekel zijn opwachting in de eerste herenenkel. Kenners weten dat hij alle energie die hij kan vinden in zijn wedstrijd gooit, en nooit op zal geven. Ook in deze partij, tegen de tegenstander waarvan hij de vorige keer verloor, namelijk Noah Jongen, leverde hij de eerste game in. Maar zijn spel groeide vervolgens knap, de strijdlust spatte eraf, waardoor hij via een fraai slotakkoord beide volgende games pakte.

Jammer genoeg waren Fredrika Lagerstedt en Simone Hermsen niet opgewassen tegen hun beider opponenten en gingen de punten in het damesenkelspel verloren.

Dion Rovers, uit het tweede team van VELO, speelde de tweede herenenkel. Hij kwam uit tegen de ervaren Rick Steuten. Dion bleef met zijn onverzettelijkheid in twee games de tegenstander de baas en zette de stand op een belangrijk moment weer gelijk, namelijk 3-3.

Le Credit Sportif VELO wilde absoluut de volgende gemengddubbels zien te winnen. En dat gebeurde ook. Myke Halkema en Ruben Kweekel wonnen de eerste game ruim en knokten zich goed in de verlenging van de tweede set naar de winst. Bij Fredrika en Jim bleek de eerste game beslissend. Na de verlenging daar en 24-22 in punten, wonnen zij de tweede eenvoudiger. De revanche tegen Roosterse was een feit: er stond een 5-3 overwinning op het scorebord.

Volgende week zondag 15 december om 14:30 uur hervatten de spelers van Le Credit Sportif VELO en hun trainers de competitie met een uitwedstrijd bij het Groningse AMOR GS BC. Ook daar zal flink gescoord moeten worden om de koppositie weer over te nemen van BC Amersfoort.

Wedstrijd                    Amor GS – Le Credit Sportif VELO

Datum en tijd              Zondag 15 december, aanvang 14:30 uur

Adres                          Sportcentrum RUG & HG, Groningen

Foto’s zijn gemaakt door sportshoots.nl.

 LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!