Velo
 

Le Credit Sportif VELO;4;DKC;4;uit; Le Credit Sportif VELO en DKC delen de punten

Le Credit Sportif VELO;4;DKC;4;uit; Le Credit Sportif VELO en DKC delen de punten

Na het gelijke spel vorige week tegen Duinwijck heeft Le Credit Sportif VELO ook de uitwedstrijd tegen het Haagse DKC niet weten te winnen. In sporthal Hoge Veld stond uiteindelijk een 4-4 eindstand op de borden. Hiermee blijft Le Credit Sportif VELO voorlopig op de zevende plaats staan en zal de komende weken de weg omhoog gevonden moeten worden om de kampioenspoule te halen.

Het heren- en damesdubbel is tot op heden een garantie voor punten bij VELO. Myke Halkema en Milou Lugters hadden wederom een makkelijke avond. Russell Muns moest de wedstrijd vanwege een lichte blessure helaas aan zich voorbij laten gaan. Ruben Kweekel mocht, samen met Jim Middelburg, aantreden in het herendubbel. De eerste twee games waren spannend en werden netjes gedeeld, maar in de derde game liet het VELO-duo er geen gras overgroeien. Overtuigend wonnen zij de wedstrijd waarmee de 0-2 voorsprong een feit was.

Fredrika Lagerstedt gaf haar goede wedstrijd van vorige week vervolgens een mooi vervolg. Ondanks een wat mindere tweede set won zij uiteindelijk overtuigend haar enkelspel. Op de andere baan had Ewout Beukers het lastig in zijn enkelpartij. Ewout wilde graag zijn goede optreden van vorige week een vervolg geven maar een sterke tegenstander en net te veel fouten maakten dat het nooit een echte wedstrijd werd. De wedstrijd ging uiteindelijk met duidelijke cijfers verloren.

Na twee verloren wedstrijden in de afgelopen weken was Ruben Kweekel erop gebrand een goed resultaat te halen in zijn singel. De start van de wedstrijd was matig, maar hij vocht zich terug in de eerste set. Helaas bleek de tegenstander op de beslissende momenten de sterkste. De tweede set ging ook lange tijd gelijk op. Ruben nam een kleine voorsprong, maar zag zijn tegenstander langszij komen. Ook deze set ging uiteindelijk in de verlenging naar DKC. Invalster en debutant Suzanne Straaijer mocht vervolgens aantreden in het 2edamesenkel. Even leek een verrassing in de maak toen haar tegenstander zich verstapte in de eerste set, maar gelukkig kon zij verder spelen. De 2eset ging lang gelijk op, maar uiteindelijk bleek DKC de sterkste. Hiermee kwam de tussenstand op 3-3.

Als slotstuk van de avond gingen beide gemengdubbels de baan op. Myke Halkema en Jim Middelburg lieten er geen enkel misverstand over bestaan. Met snel en aanvallend spel was het krachtsverschil simpelweg te groot, waardoor de winst al snel binnen was. Milou Lugters en Ewout Beukers hadden een lastigere opdracht. In hun eerste wedstrijd samen bleek de ervaring aan de andere kant van het net doorslaggevend. In het begin van beide sets ging het gelijk op, maar op de beslissende momenten was DKC duidelijk de betere. Hiermee was de 4-4 eindstand een feit.

Na drie wedstrijden staat Le Credit Sportif VELO op de zevende plaats. Om de kampioenspoule te halen moet minimaal de vijfde plek op de ranglijst worden behaald. Komend weekend wordt daarin cruciaal, dan speelt VELO namelijk twee wedstrijden. Zaterdagavond is in eigen huis promovendus AMOR uit Groningen de tegenstander en zondag speelt VELO in en tegen Amersfoort de tweede ontmoeting van het weekend. Zoals gezegd een cruciaal weekend met het oog op de kampioenspoule, zorg dus dat u erbij bent om het team te ondersteunen!

Wedstrijd                   Le Credit Sportif VELO – AMOR GS

Datum en tijd            Zaterdag 28 september, aanvang 19.00 uur

Adres                         VELO-hal – Noordweg 26, Wateringen

 

Wedstrijd                   BC Amersfoort – Le Credit Sportif VELO

Datum en tijd            Zondag 29 september, aanvang 14.00 uur

Adres                         Juliana van Stolberghal – Graaf Hendriklaan 146, Amersfoort

 

Het complete speelschema is te vinden op www.badminton.nl.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door sportshoots.nl.

 LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!