Velo
 

Le Credit Sportif VELO;4;Amersfoort;4;uit; Weekend met twee gezichten voor Le Credit Sportif VELO

Le Credit Sportif VELO;4;Amersfoort;4;uit; Weekend met twee gezichten voor Le Credit Sportif VELO

Het eerste team van Le Credit Sportif VELO is na de twee wedstrijden van afgelopen weekend gestegen naar de 6e plaats in de Eredivisie. Op zaterdagavond werd in de thuiswedstrijd promovendus AMOR GS overtuigend met 7-1 verslagen. Een dag later moest het team uit Wateringen een gelijkspel toestaan tegen BC Amersfoort. De stand op de ranglijst maakt duidelijk dat VELO de komende wedstrijden alles op alles moet zetten om een plaats in de kampioenspoule af te dwingen.

Op voorhand was de doelstelling tegen AMOR GS helder. Om goede zaken te doen met het oog op de ranglijst moest VELO zoveel mogelijk punten in Wateringen houden. Zoals inmiddels gebruikelijk werden de dubbelpartijen eenvoudig gewonnen, ook de beide gemengddubbels gingen duidelijk naar VELO. Net zoals voorgaande weken lag de echte uitdaging in het enkelspel.

Jim Middelburg won overtuigend zijn eerste singel van het seizoen. Zonder een moment in de problemen te komen versloeg hij zijn tegenstander. Ruben Kweekel kon vervolgens zijn eerste singelpartij met winst afsluiten. Net als voorgaande weken werd het een pittige strijd, maar de winst ging uiteindelijk met duidelijke cijfers naar VELO. Veda Diemel kon, na een aantal verdienstelijke optredens, dit keer de winst binnen halen. Met goed en bekeken spel versloeg zij haar tegenstander in twee games. Helaas moest Marit Willemsen de winst in drie games aan AMOR GS laten. Vechtend voor ieder punt bleek de tegenstander uiteindelijk de sterkste. De einduitslag kwam hiermee op 7-1 voor VELO.

De volgende dag was het team erop gebrand het weekend een goed vervolg te geven. De wedstrijd tegen BC Amersfoort begon echter met verlies in het herendubbel. Dit bleek uiteindelijk de opmaat naar een lastige middag voor VELO. Het damesdubbel werd ook dit keer gewonnen, waardoor met een 1-1 tussenstand aan de singels werd begonnen.

Ruben Kweekel gaf zijn winst van de zaterdag een overtuigend vervolg en won met duidelijk cijfers. Debutant David Sugiharto en Veda Diemel streden voor wat zij waard waren, maar helaas bleek de tegenstander de betere. Fredrika Lagerstedt was, na afwezigheid op zaterdag, weer van de partij. In een spannende driesetter moest zij uiteindelijk de winst aan Amersfoort laten. De resterende gemengddubbels gingen overtuigend naar VELO, waardoor een 4-4 eindstand een feit is.

Al met al een weekend met wisselende gezichten. Zaterdagavond deed VELO goede zaken ten opzichte van de concurrentie, zondag gaf VELO helaas weer een aantal punten toe. Le Credit Sportif VELO zal de komende weken alles op alles moeten zetten om een plek in de kampioenspoule af te dwingen. Het gat naar de ‘veilige’ vijfde plek bedraagt op dit moment twee punten. Komend weekend krijgt de competitie een vervolg met de uitwedstrijd in Limburg tegen BC Roosterse.

Wedstrijd                   BC Roosterse – Le Credit Sportif VELO

Datum en tijd             Zaterdag 5 oktober, aanvang 19.00 uur

Adres                         Albertzaal – Eyckholtstraat 23, Roosteren

Het complete speelschema is te vinden op www.badminton.nl en/of www.toernooi.nl.

Veda Diemel in haar singel.

Ruben Kweekel en Russell Muns in het herendubbel.

Ruben Kweekel in zijn singel tegen Riemco Hof.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!