Velo
 

Le Credit Sportif VELO;2;Hoornse BV;6;thuis;Ruime nederlaag voor Le Credit Sportif VELO tegen Hoornse BV

Le Credit Sportif VELO;2;Hoornse BV;6;thuis;Ruime nederlaag voor Le Credit Sportif VELO tegen Hoornse BV

Na een goede overwinning vorige week op Smashing heeft Le Credit Sportif VELO dit weekend de nodige punten voor een plek in de kampioenspoule laten liggen tegen Hoornse BV. In Wateringen werd afgelopen zaterdagavond met 6-2 verloren van de ploeg uit Hoorn. Hierdoor staat Le Credit Sportif VELO nog steeds op de zesde plek, maar is het gat met de nummer vijf gegroeid naar vijf punten. En er is nog maar één wedstrijd te spelen in de eerste fase.

Jim Middelburg en Ruben Kweekel mochten net als vorige week aantreden in de herendubbel voor Le Credit Sportif VELO. De eerste set speelden zij goed en stabiel spel tegen Niels Veenstra en Eizlan Shah Misfahul Muneer. In de tweede set trokken zij deze lijn door, maar aan het einde van de tweede set maakten Ruben en Jim net teveel foutjes waardoor de tweede set verloren ging. Een derde set moest er aan te pas komen. De winst kon steeds beide kanten op vallen, maar uiteindelijk trok Hoornse aan het langste eind. De dames waren bezig op de baan ernaast: Myke Halkema en Milou Lugters speelden tegen Iris Tabeling en Jessica Ottenhoff. Dit was een wedstrijd van de lange rally’s. In de eerste set stonden Myke en Milou steeds een paar punten voor, maar aan het eind kwamen Iris en Jessica langszij. De tweede set gaven Myke en Milou niet op en in de verlenging konden zij de set naar zich toe trekken. Ook hier moest dus een derde beslissende set gespeeld worden. Na een fikse achterstand in de eerste helft kwamen de VELO-dames langzaam terug en bleven ze knokken voor elk punt, maar de achterstand was te groot om de winst nog te kunnen pakken. Dit betekende een 2-0 achterstand voor VELO.

Dion Rovers en Ewout Beukers uit het tweede team mochten de singels voor hun rekening nemen. Ewout speelde een goede wedstrijd tegen Thomas Sibbald en wist er zelfs een derde set uit te slepen. In de derde set was de energie echter op en kwamen er meer foutjes, waardoor de winst naar Thomas ging. Dion speelde net als vorige week een sterke singel en liet zien de winst niet zomaar cadeau te geven. Op beslissende punten was Niels Veenstra echter nog net de betere, waardoor de winst in twee sets naar hem ging.

Bij de damessingels kende Fredrika Lagerstedt een moeilijke wedstrijd tegen Iben Bergstein. De wedstrijd begon meteen met lange rally’s en Fredrika liet zien voor elk punt te vechten. Iben was net wat scherper en maakte minder fouten. In twee sets ging de overwinning naar Hoornse. De andere damessingel werd weer gespeeld door Simone Hermsen. Het was voor haar haar tweede damessingel van dit seizoen na maanden blessureleed. Ze speelde tegen Chloë Mayer. Simone kon beide sets goed meekomen, maar Chloe liet zien de betere te zijn en won in twee sets. Dit bracht de tussenstand op een 6-0 achterstand voor het team uit Wateringen. Met alleen de gemengddubbels nog te gaan, zou het in ieder geval nederlaag worden die hard aan kwam.

De afwezigheid van Russell Muns zorgde ervoor dat Milou dit keer weer met Jim op de baan stond. Ze mochten het opnemen tegen Finn Achthoven en Iris Tabeling. Jim en Milou waren gebrand om deze wedstrijd te winnen en dit deden zij ook in twee sets. Myke en Ruben hadden het op de andere baan iets lastiger tegen Iben Bergstein en Eizlan Shah Misfahul Muneer. Gelukkig werden beide sets nipt gewonnen en dit resulteerde in een 6-2 nederlaag.

Met het vizier op de kampioenspoule is deze 6-2 nederlaag hard aangekomen. Het gat van vijf punten met de nummer vijf DKC is groot met nog maar één wedstrijd te spelen. Hierdoor is de kans zeer klein dat de kampioenspoule nog gehaald gaat worden. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Drop Shot BC op het programma, tevens de laatste wedstrijd van de eerste fase. Het Haagse team staat vierde in de poule met zeven punten voorsprong op het team uit Wateringen. Le Credit Sportif VELO kan volgende week alle steun van de supporters gebruiken om nog één keer alles te kast te halen om toch de kleine kans op de kampioenspoule te verzilveren.

 

Wedstrijd                   Drop Shot BC – Le Credit Sportif VELO

Datum en tijd             Zaterdag 2 november, aanvang 19.00 uur

Adres                         Sporthal Mariahoeve, Het Kleine Loo 12, Den Haag

 

Het complete speelschema is te vinden op www.badminton.nl en/of www.toernooi.nl.

Foto’s zijn gemaakt door sportshoots.nl.

 LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!