Velo
 

Le Credit Sportif VELO;2;BC Roosterse;6;uit;Forse nederlaag voor Le Credit Sportif VELO

Le Credit Sportif VELO;2;BC Roosterse;6;uit;Forse nederlaag voor Le Credit Sportif VELO

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen het Limburgse BC Roosterse op het programma. Het werd een teleurstellende avond. Met een eindstand van 6-2 in het voordeel van BC Roosterse heeft het team uit Wateringen belangrijke punten laten liggen. De enige winstpunten werden behaald in het mannendubbel en de eerste gemengddubbel.

Jim Middelburg en Russell Muns hadden weinig moeite met hun tegenstanders. Zij wonnen overtuigend in twee sets. De dames van VELO hadden daarentegen geen gemakkelijke avond. Door de kwaliteiten van beide kanten werd het een heuse marathonwedstrijd met lange intensieve rally’s. De eerste set werd nipt gewonnen door Myke Halkema en Milou Lugters, maar in de tweede set hadden de tegenstanders duidelijk de overhand. Door wat tactische wisselingen van het VELO-duo ging de derde set weer gelijk op, maar uiteindelijk trokken de Limburgers aan het langste eind. Een 1-1 tussenstand na de dubbels.

Vooraf werd gehoopt dat VELO in de enkelspelen minstens twee punten zou kunnen verzilveren. Jim Middelburg begon sterk aan zijn wedstrijd, maar kon het hoge tempo niet volhouden en verloor in twee sets. Ruben Kweekel kwam ook goed uit de startblokken, maar zag de eerste set door te gehaast spel door zijn vingers glippen. In de tweede set kreeg hij geen vat meer op de wedstrijd. Na een lange blessure maakte Simone Hermsen haar opkomst voor het eerste team van VELO. Ze was duidelijk nog zoekende, speelde geregeld goede rally’s, maar moest haar meerdere erkennen in haar sterke tegenstandster. In de vierde en laatste poging een singel naar VELO toe te trekken, trad Frederika Lagerstedt aan. Wederom een goede start van de wedstrijd, maar helaas was ook hier het beeld van de gehele avond zichtbaar: de eerste set werd verloren in de verlenging en tempoversnellingen in de tweede set van Roosterse zorgden ervoor dat Frederika geen derde set kon veiligstellen.

De eerste gemengddubbel van Russell Muns en Milou Lugters ging in duidelijke cijfers naar VELO en op de andere baan leken Ruben Kweekel en Myke Halkema ook geen problemen te hebben met hun tegenstanders. Na een overtuigende eerste set, werd de tweede set echter onnodig verloren. In de beslissende set kon het koppel uit Wateringen het tij niet keren en verspilden hiermee een belangrijke winstpartij.

Al met al een zeer teleurstellende wedstrijd voor Le Credit Sportif VELO waar cruciale punten zijn verspild. Een vrij weekend geeft de spelers en staf wat tijd om te reflecteren en de koppen weer positief te krijgen richting de eerstvolgende thuiswedstrijd. Hier ontmoet VELO het eerste team van 2dA Smashing uit Wijchen.

Wedstrijd                           Le Credit Sportif VELO – 2dA Smashing

Datum en tijd                    Zaterdag 19 oktober, aanvang 19.00 uur

Adres                                  VELO-hal – Noordweg 26, WateringenLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!