Velo
 

MWV 2018/2019 XIV

MWV 2018/2019 XIV

Beste mannen en vrouwen,

Een hechte selectie, waarbij sommige spelers zelfs buiten de baan geregeld bij elkaar over de vloer komen, dat is wat je wil bereiken als vereniging. Soms, zoals in elke relatie, groei je uit elkaar. Sommige spelers verlaten het nest van VELO en gaan ergens anders hun kunsten laten zien. Hoe vergaat het hen eigenlijk? Dit keer een kijkje op de velden van Velo 4 en DKC 4. LCSV had net zijn wedstrijd gewonnen met 5-3, het kampioenschap lag niet meer in eigen handen. Alle hoop is gevestigd op rivaal DKC, die kunnen helpen een voorsprong van 7 punten te verdedigen. Maar een rivaal is een rivaal niet als zij totaal niet meewerken. Punt na punt gaat naar concurrent Drop Shot. De spanning stijgt, de telefoons staan roodgloeiend. Wat gebeurt er in vredesnaam op de andere velden? Soms groei je uit elkaar, en verlaten VELO-ers het nest, maar houdt de liefde stand. Zo is daar Marjolein, jarenlang speelster geweest in Wateringen. Nu invallend namens DKC. Damesdubbel, punt. Nog één punt afsnoepen en zij draagt haar steentje bij. Tijd voor de singel, ik kan het spannender maken dan het is maar Marjolein slaat de tegenstander werkelijk van de baan. Punt. LCSV 4 is kampioen! Niet meer in te halen door Drop Shot. Oude liefde roest niet, Marjolein maakt VELO kampioen.

Toppers van de week:

Marjolein Doeland, Mauro Kepel, Wouter Ris, Franklin Telwin, Steven van Zanten, Eline Eversdijk, Myke Halkema, Suzanne Slaats, Suzanne Straaijer

 

Team 1
Een goed uitgangspunt neerzetten was het doel. De zure wedstrijd in de competitie wegspoelen de missie. Het team was gebrand om bij het oorverdovende publiek van DKC met een goed gevoel weg te gaan. Helaas is dit niet gelukt, en zijn zij stuk voor stuk letterlijk ziek geworden. Er komt nog een returnwedstrijd, een kans om ze te pakken. Een kans op een finaleplek. Leer van de wedstrijd, kijk omhoog, kijk vooruit. Een kans, pak ze jongens!

 

Team 2
…iets met bond…iets met Duinwijck…iets…

 

Team 3
Soms moet men een stapje terug doen om vervolgens twee stappen vooruit te zetten. Een stapje terug doet altijd pijn, maar in het kader van een ontwikkeling, zeker eentje op de langere termijn hoeft het niet altijd slecht te zijn. Het team heeft zich altijd ingezet, dat kan je hen niet verwijten. Maar misschien is nu een stap terug nodig om zometeen verder te komen. Het team sloot het seizoen af tegen een sterk Duinwijck. Tomas, Mila en Veda hebben stuk voor stuk goed gesingeld en zijn daarvoor beloond. Kop omhoog en volgend seizoen stappen vooruit zetten!

 

Team 4
Bijna hadden ze het helemaal in eigen hand. Ze gingen de wedstrijd in met twee punten voorsprong. Misschien waren de dames ietsje nerveus in de dubbel, maar toch kwamen beide dubbels niet in gevaar. Mauro deed ook wat hij moest doen, toen twee tegenvallertjes. Maar nog niks aan de hand met de altijd scorende Suzanne en mix van Wouter. Kimberly en Rinse trokken in de mix helaas aan het kortste eind. Gelukkig hebben we teamgenoten op meerdere plekken en kon het kampioenschap toch gevierd worden. Een team wat veel blessureleed kende in het begin, maar in deze samenstelling een ijzersterk seizoen speelde. Proficiat.

 

Team 5
Vorige week was het doel al gehaald. Nu was het zaak de eer hoog te houden. Naast eer ging het ook een beetje om wraak, aangezien tegen DKC het enige verlies werd geleden. Michelle moest Jentel vervangen die voor school afwezig was. Er werd vrijuit gespeeld, doch liepen de emoties wat hoog op bij de dames. Contrast met de heren die lachend en grappend op de baan stonden. Steven heeft wederom 100% gespeeld, Michelle won alles en heeft het dus voortreffelijk gedaan als invalster. Wraak is genomen, doel is gehaald. Topseizoen.

 

Team 6
Het team mocht het seizoen afsluiten tegen de koploper. Daar ook weer een VELO-er, Remco Eversdijk. Het team schommelde tijdens het seizoen tussen middenmoot en subtop. Eline heeft een enorm sterk seizoen gedraaid, de singels zijn meestal garantie voor punten. Aan het einde van de rit heeft het team zich ontpopt tot stabiele middenmoter. De wedstrijd zelf werd verloren, maar Conquesto was al het hele seizoen zeer dominant.

 

Team 7
Nog een vermelding voor team 7, door hun kampioenschap komen zij erbij in de 4e divisie, het vroegere landelijke deel van de competitie. Gefeliciteerd met jullie mooie seizoen!

 

De spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijk eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met het aantal wedstrijden wat je speelt. Wat hier wordt getoond is de top 10.

 

Heren Percentage
1 Ris, Wouter 82%
2 Zanten, Steven van 79%
3 Middelburg, Jim 78%
4 Kepel, Mauro 76%
5 Vlaar, Alex 75%
6 Suijkerland, Rikkert 74%
7 Telwin, Franklin 65%
8 Nieuwkerk, Tim van 62%
9 Luidinga, Rinse 54%
10 Jager, Casper 51%
Dames Percentage
1 Slaats, Suzanne 83%
2 Straaijer, Suzanne 80%
3 Halkema, Myke 75%
4 Tusschenbroek, Melissa van 74%
5 Slaats, Wendy 72%
6 Everdijk, Eline 71%
7 Vierling, Kimberly 68%
8 Willemsen, Marit 62%
9 Lups, Dorien 61%
10 Wieringa, Kirsten 58%
Robbie-3-setter-award
Spelers Percentage
1 Straaijer, Suzanne 51,3%
2 Vierling, Kimberly 50,0%
3 Molenkamp, Jim 50,0%
4 Nieuwkerk, Tim van 43,6%
5 Spanbroek, Tomas 41,7%
6 Bal, Rene 40,7%
7 Janssen, Terry 40,0%
8 Wieringa, Kirsten 39,6%
9 Jager, Casper 39,5%
10 Slaats, Suzanne 37,9%

 

Volgende week geen wedstrijd. Na de playoffs volgt nog een afsluitende MWV. De top zal onveranderd blijven. Wel een oproep voor iedereen om 24 februari team 1 te helpen de kans te grijpen tegen DKC.

fjt
Disclaimer: dit is de persoonlijke mening van Franklin TelwinLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!