Velo
 

MWV 2018-2019 XIII

MWV 2018-2019 XIII

Beste mannen en vrouwen,

Een hechte selectie, waarbij sommige spelers zelfs buiten de baan geregeld bij elkaar over de vloer komen, dat is wat je wil bereiken als vereniging. Soms, zoals in elke relatie, groei je uit elkaar. Sommige spelers verlaten het nest van VELO en gaan ergens anders hun kunsten laten zien. Hoe vergaat het hen eigenlijk? Beginnend bij Joey Muns, inmiddels actief bij Hoornse, heeft helaas gewonnen van Tomas dit weekend. Dan komen we automatisch bij zijn broertje Russell, die nu zijn wedstrijden meepikt voor Conquesto (Waarom echt?!). Als we de wedstrijd van gisteren pakken zien we Russell dubbelen tegen Lennart. Lennart actief bij Schollevaar is teamgenoot van Anita. Anita speelt vervolgens haar singel tegen Talat. Zomaar een inkijkje bij een gemiddelde competitiewedstrijd, zomaar een inkijkje van een klein stukje VELO op andere velden.

Toppers van de week:

Rene Bal, Casper de Jager, Jim Middelburg, Rikkert Suijkerland, Franklin Telwin, Steven van Zanten, Eline Eversdijk

 

Team 1

Efficiënt, drie punten nodig is drie punten scoren. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van de heer Khodabux, en daarna streden de teams om de punten. De heren waren goed op dreef en met hoog tempo haalden ze het eerste punt binnen. Vervolgens zat het niet mee voor het team, waarbij vermeld moet worden dat je echt in goede vorm moet steken wil je Aram pijn kunnen doen. Tamara was fanatiek en won gemakkelijk haar singel. Jim en Myke zorgden voor de verlossing, Tamara had graag een perfecte score gehaald en dat zat er ook in na de gewonnen eerste set. Helaas haperde de motor daarna en werd er verloren in drieën.

 

Team 2

Het team was een keer compleet, dit resulteerde in goede dubbels en overwinningen van ervaren rotten. Rikkert bleef foutloos en won zijn partijen overtuigend. Wendy moest een paar keer schelden in de damesdubbel, kon deze emotie omzetten in punten in haar singel en mix. Tim was zeer dichtbij, maar moest net als in de uitwedstrijd buigen. De tweede plek houdt men vast, de goede vorm wordt doorgetrokken.

 

Team 3

Je kan concluderen dat de dames het goed gedaan hebben. De eerste set van de dubbel mondde uit in een lange verlenging, de tweede set werd knap gewonnen. Mila deed in haar singel de verlenging dunnetjes over, verloor vervolgens de tweede set, maar sleepte de overwinning uiteindelijk binnen. Veda speelde stabiel en won met tweemaal 21-17 haar enkel. Tomas kon in de dubbel en mix helaas niet de overwinning van de eerste set doortrekken. De herenkels werden beide verloren waardoor een klein 3-5 verlies werd geleden.

 

Team 4

Een ware topper stond op het programma en helaas pakte hij niet goed uit voor het team. Na vijf wedstrijden stond het team voor waarbij mag worden gemeld dat Kimberly vocht en beloond werd in haar singel. Daarna liep het team averij op en won Drop Shot de wedstrijd. Het team houdt een voorsprong van twee punten, alles is nog in eigen handen.

 

Team 5

Niet wetende wat concurrent DKC had gedaan op vrijdag speelde het team zaterdag tegen de nummer laatst. Op papier een mooi vooruitzicht ware het niet dat de uitwedstrijd tegen BCRS gelijk werd gespeeld. De dubbels werden beide driesetters, Rene speelde steeds beter en de heren wonnen uiteindelijk met gemak hun dubbel. De dames moesten tegen een ervaren koppel en kwamen tekort. Steven nam revanche in zijn singel, Jentel moest aan de bak, Franklin en Melissa moesten gedisciplineerd hun spel spelen. Beide mixen werden tevens gewonnen waardoor 7-1 werd gewonnen. Zondag werd duidelijk dat DKC verloren had, waarbij er een niet te overbruggen gat is geslagen. Het team had als doel kampioen te worden, en dat is gehaald!

 

Team 6

Het is vaker gezegd, als het team punten kan binnenhalen in de dubbels is het team bijna onverslaanbaar. De singels zijn namelijk ijzersterk en dat is ook dit weekend gebleken. Met name de dames hebben indrukwekkend gespeeld. De dubbels gingen beduidend moeizamer, bij zowel de heren als de dames werden de eerste sets gemakkelijk gewonnen, vervolgens verloren en werden beide derde sets met 18 gewonnen. Als Capser en Eline hun mix ook winnen, staat er een mooie 6-2 als einduitslag.

 

De spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijk eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met het aantal wedstrijden wat je speelt. Wat hier wordt getoond is de top 10.

 

Heren Percentage
1 Ris, Wouter 81%
2 Vlaar, Alex 81%
3 Middelburg, Jim 79%
4 Zanten, Steven van 78%
5 Kepel, Mauro 74%
6 Suijkerland, Rikkert 74%
7 Nieuwkerk, Tim van 65%
8 Telwin, Franklin 63%
9 Luidinga, Rinse 58%
10 Jager, Casper 55%

 

Dames Percentage
1 Slaats, Suzanne 82%
2 Straaijer, Suzanne 78%
3 Tusschenbroek, Melissa van 78%
4 Everdijk, Eline 74%
5 Halkema, Myke 74%
6 Vierling, Kimberly 73%
7 Slaats, Wendy 72%
8 Willemsen, Marit 64%
9 Wieringa, Kirsten 62%
10 Lups, Dorien 62%

 

Robbie-3-setter-award

Spelers Percentage
1 Straaijer, Suzanne 51,4%
2 Vierling, Kimberly 50,0%
3 Molenkamp, Jim 50,0%
4 Nieuwkerk, Tim van 46,2%
5 Janssen, Terry 43,2%
6 Jager, Casper 42,5%
7 Wieringa, Kirsten 42,2%
8 Spanbroek, Tomas 42,1%
9 Bal, Rene 40,0%
10 Diemel, Mila 38,1%

 

Volgende week geen wedstrijden vanwege het NK. Succes aan de deelnemers.

 

fjt

Disclaimer: dit is de persoonlijke mening van Franklin TelwinLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!