Velo
 

MWV 2018-2019 XII

MWV 2018-2019 XII

Beste koukleumen,

Zo koud als het nu buiten is, zo heet is deze fase van de competitie. Het kan zijn dat in het heetst van de strijd je weleens je hoofd kwijtraakt, dus hierbij wat tips om het hoofd koel te houden. Tip 1: Praatt op de goede manier tegen jezelf. Het is dat stemmetje in je hoofd die bepaalt hoe wij zaken benaderen, wat en hoe we tegen onszelf praten bepalen hoe de wedstrijden zullen verlopen. Vaak praten we in “hoop”, ik hoop dat ik win, ik hoop dat ik niet verlies. Deze constructies zorgen er alleen maar voor dat we nadruk leggen op angsten. Praat liever over wat je wilt, en probeer positieve zinnen te zeggen. Tip 2: Visualiseer. Probeer rallies voor je te zien en ze te voorspellen. Je bent op die manier bezig je lichaam en de neuronen in je brein te voor te bereiden op situaties in de wedstrijd. Als deze situatie zich dan voordoet, dan weet jouw lichaam allang wat het moet doen. Tip 3: Bepaal kleine doelen. Wanneer wij het winnen van de wedstrijd als doel stellen lijkt dat doel in eerste instantie ver weg te liggen, dit bevordert negatief denken waardoor het doel behalen alleen maar moeilijker zal zijn. Wanneer je dit doel opknipt in kleine stukken zal je jezelf elke keer belonen doordat je het doel gehaald hebt. Probeer eens de volgende rally te winnen, of probeer een rally eens op een bepaalde manier te spelen. Tip 5: Proces, niet einddoel. Dit is iets wat ik vaker heb gezegd. Winnen is een resultaat van een optelsom van allerlei factoren. Op sommige factoren hebben we invloed, op sommige niet. Concentreer je op hetgeen waar je invloed op hebt. Concentreer je op goed spelen, je best doen, nadenken. Winnen is dan een mogelijke uitkomst. Tip 6: Lach. Lachen en genieten op de baan is niet alleen maar beter voor het publiek omdat het er gewoonweg mooier uitziet. Maar het helpt je als speler ook nog eens. Blij zijn zorgt ervoor dat je ontspant, waardoor je fysiek beter bent en mentaal rustiger. Dit is een ware win-win-win situatie. Je omgeving zal het leuk vinden, je zal het beter doen, je zal het leuker vinden. Tip 7: Kijk achterom. Altijd maar denken wat we nog moeten halen. We zijn wel op dit punt gekomen, daar hebben we voor moeten presteren. Wees trots op wat je tot nu bereikt hebt, natuurlijk willen we alleen maar meer, maar je hebt het goed gedaan! Geniet en ga lekker ballen!

Toppers van de week:

Rene Bal, Mauro Kepel, Jim Middelburg, Wouter Ris, Ralph Starren, Rikkert Suijkerland, Franklin Telwin, Steven van Zanten, Mila Diemel, Jentel Molenkamp, Suzanne Slaats, Suzanne Straaijer, Melissa van Tusschenbroek, Kimberly Vierling, Kirsten Wieringa

 

Team 1

Belangrijk weekend voor ons vlaggenschip. Twee wedstrijden afgelopen weekend om een plek in de play-offs veilig te stellen. Zaterdag werd Hoornse thuis verslagen met duidelijke cijfers. Alleen veteraan Rikkert moest een set afstaan in zijn singel, verder werd alles in twee sets afgedaan. Grootste overwinning was de mentale duw die het team zichzelf gaf met deze overwinning. De volgende dag wachtte de zware wedstrijd tegen de koploper. Er moest vooral geconcentreerd gaan worden op de dubbels, dit pakte goed uit op de damedubbel na. Ralph droeg zijn steentje bij door zijn singel te winnen en hierdoor al zijn wedstrijden te winnen dit weekend. Uitgangspositie is een voorsprong van 3 punten, de voorsprong moet verdedigd worden volgende week tegen Almere.

 

Team 2

Gemankeerd trad dit team op tegen Almere, dit omdat ze Rikkert en Wendy moesten missen. Daar waar wij ervaren krachten misten, had Almere flink wat ervaring erbij door inbreng van Stephan Branderhorst en Yvonne Sie. Invallers Rinse en Veda gaven alles wat ze hadden, het zorgde zelfs voor een punt van Veda. Helaas moest de rest hun meerdere erkennen en liep het team zo tegen hun tweede nederlaag van het seizoen aan.

 

Team 3

Daar waar team 2 brak met hun gewoonte van het seizoen, brak dit team in positieve zin ook met hun gewoonte. Zij wonnen en verzamelden zo mooie punten. Het begon voorspoedig, drie singels werden gewonnen. De zusjes wonnen hun dubbel. Tomas kon wraak nemen voor zijn verloren singel en haalde met zijn mix het winnende vijfde punt binnen.

 

Team 4

De ontknoping nadert, het team heeft ieder geval het maximale gedaan wat ze kunnen. Ze bleven foutloos tegen de laagst geklasseerde en hebben daardoor vier punten voorsprong op hun concurrent. In de enkels kwam het nog tot een derde set of verlenging, maar verder kwamen de spelers niet in de problemen. De Suusjes blijven sterk presteren, maar kopman Wouter speelt het sterkst. Hij is zelfs aanvoerder van de MWV ranking.

 

Team 5

Met een iets aangepaste opstelling probeert het team het maximale uit het seizoen te halen en het heeft goed uitgepakt. Steven en Rene wonnen hun dubbel, en daarna volgden alle partijen. Jentel beet zich goed vast in haar tegenstandster en vocht zich naar een overwinning in de eerste set van haar enkel. Steven en Melissa bleven gefocust in de mix en konden op het juiste moment versnellen. Franklin…ja, gewoon fantastisch. Dit keer zelfs met een lach, misschien is dat nog mooier dan de punten zelf.

 

Team 6

Tot nu toe mogen we spreken van een uitstekend weekend voor LCSV en team 6 doet zijn bijdrage daaraan. De eerste en laatste partij werd verloren, hoewel de herendubbel misschien nog onnodig was. Zoals altijd zijn de enkels van dit team ijzersterk, als Kirsten dan foutloos blijft en ook haar dubbelspelen wint dan staat er een mooie 2-6 overwinning op het bord. Het team stijgt door dit resultaat naar een derde plek in de poule.

 

De spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijk eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met het aantal wedstrijden wat je speelt. Wat hier wordt getoond is de top 10.

 

Heren Percentage
1 Ris, Wouter 88%
2 Vlaar, Alex 83%
3 Middelburg, Jim 78%
4 Kepel, Mauro 76%
5 Zanten, Steven van 76%
6 Suijkerland, Rikkert 71%
7 Nieuwkerk, Tim van 70%
8 Luidinga, Rinse 61%
9 Telwin, Franklin 59%
10 Starren, Ralph 52%

 

Dames Percentage
1 Slaats, Suzanne 84%
2 Straaijer, Suzanne 80%
3 Tusschenbroek, Melissa van 79%
4 Halkema, Myke 75%
5 Vierling, Kimberly 75%
6 Slaats, Wendy 73%
7 Everdijk, Eline 72%
8 Willemsen, Marit 67%
9 Lups, Dorien 66%
10 Wieringa, Kirsten 62%

 

Robbie-3-setter-award

Spelers Percentage
1 Straaijer, Suzanne 54,3%
2 Molenkamp, Jim 50,0%
3 Nieuwkerk, Tim van 47,8%
4 Vierling, Kimberly 45,8%
5 Janssen, Terry 44,1%
6 Jager, Casper 43,2%
7 Wieringa, Kirsten 42,9%
8 Spanbroek, Tomas 40,7%
9 Slaats, Suzanne 40,0%
10 Bal, Rene 37,5%

 

Team 1 speelt zaterdag 26 januari om 19.00u thuis tegen Almere

Team 2 speelt zaterdag 26 januari om 14.30u thuis tegen BCH

Team 3 speelt zaterdag 26 januari om 19.00u uit tegen Hoornse

Team 4 speelt zaterdag 26 januari om 13.30u uit tegen Drop Shot

Team 5 speelt zaterdag 26 januari om 14.00u thuis tegen BCRS

Team 6 speelt zaterdag 26 januari om 14.00u thuis tegen Delft

 

Gebruik de tips en knallen!

fjt

Disclaimer: dit is de persoonlijke mening van Franklin Telwin

 LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!