Velo
 

MWV 2018-2019 VII

MWV 2018-2019 VII

Beste trouwe lezertjes,

Wederom een middageditie, ditmaal eentje die een terugblik bevat. Ons eerste team kan met trots terugkijken op een goede eerste fase, ongeslagen gebleven, en van alle grote concurrenten gewonnen. De kern van het team is sterk en blijft sterk presteren. Coach Gricha draagt zijn steentje bij, Tamara is snel aangesloten na een korte revalidatieperiode en Ralph doet het uitstekend in de mix samen met Tamara. Ze moeten hard blijven werken, want de ambitie om mee te doen om de titel is er. Naast het sterrenteam is team 2 ook een succesverhaal, stuk voor stuk ervaren spelers met kwaliteit. Slechts één gelijkspel weerhoudt hun ervan een perfect seizoen te hebben. Los daarvan alleen maar overwinningen geboekt. Meerdere malen halen Rikkert, Tim, Wendy en Marit de Toppers van de Week, samen zijn zij goed voor een gemiddelde van 72,7% winst. Het seizoen van team 3 kan omschreven worden als ‘er zat meer in’. Het team speelt enorm veel driesetters en veel verloren partijen hadden zomaar de goede kant op kunnen vallen. Op dit moment staat het team er niet goed voor hoewel het gat klein is. Hopelijk blijft het moraal van het team goed en kunnen zij in de tweede helft geluk afdwingen. Uitschieters zijn de heren in hun singels, Ewout en Tomas spelen enorm sterk in hun enkelpartijen. Team 4 heeft zijn eigen unieke verhaal, de heren hebben iets met blessures, sommigen vallen uit, en gelukkig komen sommige terug. Sinds de afgelopen weken doen deze “krakkemikkige” heren het uitstekend, als je daarbij dames toevoegt die stabiel een puike prestatie leveren elk weekend dan heb je een team die meedoet om de hogere plekken. Op dit moment staan ze veilig in de middenmoot, maar de stijgende lijn doet vermoeden dat er meer in zit. Dubbelen is wat dit team kan, zowel bij de heren als de dames zitten de specialisten. In team 5 zitten twee heren die absoluut niet willen singelen, maar het wel enorm goed doen in die onderdelen. Strijdend met DKC probeert het team voor het hoogste te gaan. Op de helft van de competitie deelt het team de koppositie. Het moreel zit goed, de vaste schare aan meereizende fans ook, nu de taak om sterk en gefocust te blijven tot de laatste minuut. Team 6 zag het waarschijnlijk somber in na de eerste drie wedstrijden. Echter keerde het tij compleet nadat ze vertrouwen tankten tegen de nummer laatst. Sindsdien hebben ze alleen maar overwinningen geboekt. Ik heb vaker verteld dat de punten in de enkelspelen wordt gehaald, als ze de lijn doortrekken en ook dubbelpartijen gaan winnen kan het nog best een leuk en interessant seizoen worden voor de jonge spelers.

Toppers van de week:
Rinse Luidinga, Franklin Telwin, Eline Eversdijk, Suzanne Slaats, Suzanne Straaijer, Marit Willemsen

Team 1
Niet gespeeld deze week

Team 2
De enige wedstrijd die niet werd gewonnen was Smashing uit. Dat wilde het team niet nog een keer laten gebeuren. Dus meteen een voorsprong nemen door beide dubbels te winnen. Maar toen werden er drie partijen op rij verloren en keken ze tegen een achterstand aan. Wederom gas gegeven en kwamen ze niet meer in de problemen. Geen set meer gegund aan de tegenstanders en 5-3 winnen.

Team 3
Tegen een team dat in de bovenste helft meedoet is het lastig spelen, zeker in een uitwedstrijd. De heren gingen goed van start in de dubbel, Ewout won vervolgens knap zijn pot(s) tegen Remco. Tomas zal balen, want hij was dichtbij in zijn partij tegen Richard. Veda moest een lange verlenging toegeven, maar won daarna de derde set vrij gemakkelijk. Over de mixen hoeven we niets te zeggen…

Team 4
De dames hebben de kar getrokken. Suzanne’s hebben het goed gedaan, som kostte het nog een extra setje. Maar onderaan de streep zijn zowel Straaijer als Slaats foutloos gebleven. Rinse had een spannende singel tegen Daniel, het kwam twee keer tot een verlenging, maar hij won beiden. Twee sterke koppels in de mix van onze kant zorgden ook voor twee punten. Waarom speelt David maar één partij? Nou ja…

Team 5
Gehoopt werd om een mooie overwinning te boeken. Helaas kwam het team niet verder dan een gelijkspel. Na een goede dubbel, won Franklin gemakkelijk zijn singel. Rene kon het goede gevoel uit de dubbel helaas niet voortzetten. Jentel zal deze avond snel willen vergeten. Melissa kan tevreden terugkijken na een stabiele en tactische singel en een mix waarbij zij duidelijk de betere was aan het net. Afsluiten bij de Mac is trouwens altijd goed.

Team 6
Eline en Kirsten hebben alle punten binnengehaald. Casper was heel dichtbij om van ervaren rot Ronny te winnen. Hij heeft goed gespeeld, maar moest uiteindelijk aan het kortste eind trekken. Niets om voor te schamen, zeker niet nadat hij samen met Terry goed de dubbel heeft gewonnen.

De spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijk eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met het aantal wedstrijden wat je speelt. Wat hier wordt getoond is de top 10.

Heren Percentage
1 Middelburg, Jim 83%
2 Ris, Wouter 80%
3 Vlaar, Alex 79%
4 Suijkerland, Rikkert 77%
5 Nieuwkerk, Tim van 70%
6 Kepel, Mauro 67%
7 Luidinga, Rinse 63%
8 Zanten, Steven van 63%
9 Telwin, Franklin 59%
10 Starren, Ralph 56%
Dames Percentage
1 Halkema, Myke 89%
2 Slaats, Suzanne 83%
3 Lups, Dorien 78%
4 Everdijk, Eline 76%
5 Straaijer, Suzanne 76%
6 Hoeven, Tamara van der 75%
7 Tusschenbroek, Melissa van 72%
8 Willemsen, Marit 72%
9 Slaats, Wendy 71%
10 Vierling, Kimberly 58%

 

Robbie-3-setter-award:

Spelers Percentage
1 Kepel, Mauro 66,7%
2 Diemel, Veda 60,0%
3 Vierling, Kimberly 58,3%
4 Straaijer, Suzanne 57,1%
5 Molenkamp, Jim 50,0%
6 Bal, Rene 46,7%
7 Wieringa, Kirsten 45,8%
8 Nieuwkerk, Tim van 44,4%
9 Zanten, Steven van 43,8%
10 Slaats, Suzanne 41,7%

 

Volgende week is er geen competitie in verband met het RSK.

Speel ze deze week en succes met de regiokampioenschappen.

fjt

 

Disclaimer: dit is de persoonlijke mening van Franklin TelwinLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!